Pótfelvételi eljárás eredménye ellen hol és meddig lehet fellebbezni?
"A felvételi besorolási döntés ellen a döntés közlésétől, ennek hiányában a tudomására jutásától, számított 15 napon belül az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre egy példányban benyújtott, a vélt jogsértést pontosan megjelölő jogorvoslati kérelemmel élhet. (Az erre vonatkozó formanyomtatvány hamarosan megtalálható lesz Kérvénytárunkban, illetve az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán (Budapest VIII., Reviczky u. 6.)."
A felvi.hu-ról. Egyébként mi a gond?
Pontosítok: neki 325 volt, és 327 volt a p.h.
Bocsi a hibáért!
"Szerintetek az miért van, hogy amire jelentkezett, arra rendes felvételi eljárásban költségtérítéses helyre 299 pont kellett (neki 320 volt, államira 2 pont híján nem vették fel), de most, pótfelvételi eljárásban 345 pont volt a határ ugyanerre a helyre? Ennyire sokan jelentkeztek volna?"
- Na, meg is válaszoltad magadnak. Hárman felvételiztek, és kettőnek jutott csak hely, és sajnos abból a kettőből az egyiknek 345 pontja volt. Ha utánanézel, kiderül, hogy kar alapképzései közül ide vették fel a legtöbb embert. Ennyi kultúrális antropólogus - nézetük szerint - elég egyelrőe az országnak.
"De ennyire sokaknak lett volna jóval több pontja?"
- Nem soknak, csak két embernek. Szerintem ezt eléggé érthetően leírtam.
"Akinek 345 pontja volt a felvételizők közül, azokat ezen a szakon miért nem ANÁ-ra vették fel, ahol 327 volt a határ?"
- Mert minden bizonnyal nem ide felvételiztek az általános eljárásban, ah egyáltalán felvételiztek. Én mesterképzésre mentem most pótfelvételin, és találkoztam olyannak, aki simán bejutott volna, de elfelejtette a papírt leadni februárban.
"Ezzel az erővel jobb egyetemre is bekerültek volna."
- Hát, igen, ez a pech.
semmi esélye barátnődnek
A ponthúzás totálisan jogszabály szerint történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!