Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Pótfelvételi eljárás eredménye...

Pótfelvételi eljárás eredménye ellen hol és meddig lehet fellebbezni?

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%

"A felvételi besorolási döntés ellen a döntés közlésétől, ennek hiányában a tudomására jutásától, számított 15 napon belül az Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre egy példányban benyújtott, a vélt jogsértést pontosan megjelölő jogorvoslati kérelemmel élhet. (Az erre vonatkozó formanyomtatvány hamarosan megtalálható lesz Kérvénytárunkban, illetve az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Ügyfélszolgálatán (Budapest VIII., Reviczky u. 6.)."

A felvi.hu-ról. Egyébként mi a gond?

2010. aug. 27. 19:05
 2/12 anonim ***** válasza:
40%
Ha Te még a pótfelvételin is fellebbezni akarsz, elég hülye lehetsz. Azért mindennek van határa, kivéve, ha adminisztrációs hibát követtek el.
2010. aug. 27. 19:07
 3/12 A kérdező kommentje:
A kérdés nem rólam szól, hanem barátnőmről. Nem hülye ő. Szerintetek az miért van, hogy amire jelentkezett, arra rendes felvételi eljárásban költségtérítéses helyre 299 pont kellett (neki 320 volt, államira 2 pont híján nem vették fel), de most, pótfelvételi eljárásban 345 pont volt a határ ugyanerre a helyre? Ennyire sokan jelentkeztek volna? Kultúrális antropológia, Miskolci Egyetem.
2010. aug. 27. 19:22
 4/12 A kérdező kommentje:

Pontosítok: neki 325 volt, és 327 volt a p.h.

Bocsi a hibáért!

2010. aug. 27. 19:23
 5/12 anonim ***** válasza:
86%

"Szerintetek az miért van, hogy amire jelentkezett, arra rendes felvételi eljárásban költségtérítéses helyre 299 pont kellett (neki 320 volt, államira 2 pont híján nem vették fel), de most, pótfelvételi eljárásban 345 pont volt a határ ugyanerre a helyre? Ennyire sokan jelentkeztek volna?"

- Na, meg is válaszoltad magadnak. Hárman felvételiztek, és kettőnek jutott csak hely, és sajnos abból a kettőből az egyiknek 345 pontja volt. Ha utánanézel, kiderül, hogy kar alapképzései közül ide vették fel a legtöbb embert. Ennyi kultúrális antropólogus - nézetük szerint - elég egyelrőe az országnak.

2010. aug. 27. 19:28
 6/12 anonim ***** válasza:
65%
Ha betöltötték az összes helyet a felvételizők, akkor nincs helye fellebbezésnek.
2010. aug. 27. 19:48
 7/12 A kérdező kommentje:
De ennyire sokaknak lett volna jóval több pontja? Akinek 345 pontja volt a felvételizők közül, azokat ezen a szakon miért nem ANÁ-ra vették fel, ahol 327 volt a határ? Mondjuk, sokan kiperegnek az évek során, de ez akkor is furcsa, hogy rendes eljárásban a fizetős 299, pótfelvételin meg 345. Ezzel az erővel jobb egyetemre is bekerültek volna.
2010. aug. 27. 20:08
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"De ennyire sokaknak lett volna jóval több pontja?"

- Nem soknak, csak két embernek. Szerintem ezt eléggé érthetően leírtam.

"Akinek 345 pontja volt a felvételizők közül, azokat ezen a szakon miért nem ANÁ-ra vették fel, ahol 327 volt a határ?"

- Mert minden bizonnyal nem ide felvételiztek az általános eljárásban, ah egyáltalán felvételiztek. Én mesterképzésre mentem most pótfelvételin, és találkoztam olyannak, aki simán bejutott volna, de elfelejtette a papírt leadni februárban.

"Ezzel az erővel jobb egyetemre is bekerültek volna."

- Hát, igen, ez a pech.

2010. aug. 27. 20:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahova én jelentkeztem, sima felvételin 356 volt a ponthatár, és most néztem h pótfelvételin meg 386.. Úgyhogy több helyen van ez így.
2010. aug. 27. 20:41
 10/12 anonim ***** válasza:
62%

semmi esélye barátnődnek

A ponthúzás totálisan jogszabály szerint történt.

2010. aug. 27. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!