Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek, ha kétlem, hogy...

Mit tegyek, ha kétlem, hogy felvesznek egyetemre?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egész 12 éven keresztül jól tanultam, viszont az érettségi úgy érzem nagyon nehéz számomra, pláne, hogy az emelt érettségim sem sikerült jól.

Reménykedem, hogy meglesz egy 50-60%, de úgyis fogok bukni plusz 50 pontot, mert ez a választott tárgyam.

380 a ponthatár az egyetemre, amit kinéztem, de mivel ígyis maximum 440-450 pontom lehet, így egyre távolibb álom, hogy egyszer felvesznek oda.

Mivel egy betegségem miatt az írásbeli helyett szóbelizni fogok, így nagyon nagyon sok múlik a szóbelin, amire nem tudtam elkezdeni készülni, mert az emeletre készültem eddig.

És anyukám nagyon szeretné, ha mennék egyetemre. Továbbá nem tudom elképzelni az egyetem nélkül magam, mivel mozgáskorlátozott vagyok.

Tehát a fizikai munkák kilőve. De hogy tanuljak tovább, ha már az elejétől érzem, hogy nem megy?

máj. 31. 00:21
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

6 és 7-es válaszoló :

Igen, több van mint a ponthatár EDDIG. Hátra vannak még a szóbeli vizsgák és mivel én dupláztam, így nagyban a szóbeliktől fog függni, hogy hány pontom lesz.

máj. 31. 10:21
 12/30 A kérdező kommentje:
A másik, hogy ígyis 19 vagyok, mert 1 évet kihagytam a betegségem miatt, ha jövőre megint megpróbálom, akkor leghamarabb 21 éves koromban lehetek egyetemista.
máj. 31. 10:26
 13/30 A kérdező kommentje:
És az is baj, hogy az államikat jelöltem első helyre és nem mondjuk a kedvenc egyetemem esti, illetve levelezői szakát.
máj. 31. 10:34
 14/30 anonim ***** válasza:
89%

"Igen, több van mint a ponthatár EDDIG."

Kevesebb pontod nem lehet a szóbelivel... Legfeljebb akkor, hogyha nem érsz el rajta 12%-ot, mert akkor megbuksz.

A sorrenden pedig lesz még alkalmad vâltoztatni.

máj. 31. 10:43
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

"akkor leghamarabb 21 éves koromban lehetek egyetemista"

Rengetegen kezdik később az egyetemet. Nálunk többen voltunk, akik nem rögtön gimi után kezdtük.

Ne azt nézd, hogy a többiek hova akarnak menni. Lehet ha esetleg lecsúsznál az általad gyengébbnek vélt iskola sem lenne rossz.

A sorrendről: mindenképp azt hagyd meg első helyen, ahova menni szeretnél, mert ha nem lesz elég a pontod úgyis lecsúszol a második helyre, ha pedig megváltoztatod és kiderül hogy oda is elég lett volna a pontod akkor már nem tudsz oda menni.

máj. 31. 11:12
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Mi tegyél? Gondolkodj pozitívan! Ilyen felfogással sokra viheted! Hajrá!
máj. 31. 11:34
 17/30 A kérdező kommentje:

15-ös válaszoló:

Most felhívtunk kollégiumokat és az általam gyengébbnek gondolt egyetem mellett lévő kollégiumon nincsenek felkészülve mozgáskorlátozottakra, csak az nehezebb egyetemen. 😞😞😞

És ha nem vesznek fel oda, akkor anyukámra leszek utalva és nem tudok önálló lenni. 😞

máj. 31. 12:39
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
#17, nappali tagozaton is lehet egyéni tanrendet kérni, így nem kell minden nap bejárnod az egyetemre.
máj. 31. 12:45
 19/30 anonim ***** válasza:
17! Nagyon drukkolok neked. Ilyen helyzetet... Nem igazságos a sors, ha egy tanulni vágyó nem tanulhat.
máj. 31. 12:50
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
A mozgássérültek egyesülete tud neked segíteni, nem is biztos, hogy kell koli, vannak szuper támogatott lakhatási lehetőségek.
máj. 31. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!