Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit tegyek, ha kétlem, hogy...

Mit tegyek, ha kétlem, hogy felvesznek egyetemre?!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az egész 12 éven keresztül jól tanultam, viszont az érettségi úgy érzem nagyon nehéz számomra, pláne, hogy az emelt érettségim sem sikerült jól.

Reménykedem, hogy meglesz egy 50-60%, de úgyis fogok bukni plusz 50 pontot, mert ez a választott tárgyam.

380 a ponthatár az egyetemre, amit kinéztem, de mivel ígyis maximum 440-450 pontom lehet, így egyre távolibb álom, hogy egyszer felvesznek oda.

Mivel egy betegségem miatt az írásbeli helyett szóbelizni fogok, így nagyon nagyon sok múlik a szóbelin, amire nem tudtam elkezdeni készülni, mert az emeletre készültem eddig.

És anyukám nagyon szeretné, ha mennék egyetemre. Továbbá nem tudom elképzelni az egyetem nélkül magam, mivel mozgáskorlátozott vagyok.

Tehát a fizikai munkák kilőve. De hogy tanuljak tovább, ha már az elejétől érzem, hogy nem megy?

máj. 31. 00:21
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
100%

Fog az menni!

Tarts ki! Ha idén nem , akkor jövőre.

Melyik szakra készülsz? Jogra?

Ne emészd magad.

Hány helyre jelentkeztél?

máj. 31. 00:26
 2/30 A kérdező kommentje:

Nem fog menni, érzem.

Nem,mérnökinformatikus szakra. Sok helyre jelentkeztem, de szeretném, ha első helyre vennének fel, mert az iskolánkban rengetegen azon az egyetemen tanultak tovább. Nem akarok gyengébbre menni 😞😞😞

máj. 31. 00:42
 3/30 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőség is van;

-felvesznek, ahova felvesznek, oda jársz egy évig, aztán (ha jó lesz az átlagod) kérvényezheted, hogy másik egyetem átvegyen. A tárgyaidat jó eséllyel el fogod tudni fogadtatni.

-nem vesznek fel sehova, ekkor 1 évig készülsz az érettségikre, hogy több pontod legyen. Ez utóbbi több szempontból is anyagilag megterhelő, de, mint elvi lehetőség, adott.

máj. 31. 02:57
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Elég sokan vannak ezzel így, ne aggódj! Ha nem vesznek fel, jövőre újra írod valamelyik érettségit, és újra próbálod a felvételit. Vannak ismerőseim, akiket harmadszorra vettek csak fel a kinézett szakra, amit aztán simán elvégezték.
máj. 31. 05:36
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
Azt honnan tudod már most, hogy mennyi lesz a ponthatár?
máj. 31. 07:13
 6/30 anonim ***** válasza:
100%

380 a ponthatár az egyetemre, amit kinéztem, de mivel ígyis maximum 440-450 pontom lehet

Na de ha neked több van, mint a (szeinted várható) ponthatár, mi a kérdés?

máj. 31. 07:19
 7/30 anonim ***** válasza:
100%

“ 380 a ponthatár az egyetemre, amit kinéztem, de mivel ígyis maximum 440-450 pontom lehet…”

Mi van? Ha legalább 60ponttal több van, mint a határ akkor mi a kérdés?

máj. 31. 09:22
 8/30 anonim ***** válasza:

Valószínű hogy felvesznek majd, max nem àllamira. Akkor sincs vége ha oda se.

Az érettségit újra lehet próbàlni. Viszont otteőre kell készülnöd olyan nehézségekre amiket az élet és a szüleid dobhatnak eléd, és ait sajnos sokat làttam a környezetemben. Sanos az én tapastalatom az, hogy sokan azzal a tervvel halasztanak egy évet, hogy jövőre újra megpróbàljàk. De nem jön össze. Ennek az oka egész egyszerűen az, hogy olyan messzinek érzik hogy nem kezdenek el időben készülni vagy egyàltalàn.

Most két lehetőség van. Az egyik hogy abban az egy évben otthon maradsz és tanulsz. Ez fiatalon NAGYON nehéz, mert min tudjuk hogy ezernyi màs dolog jobban érdekel, ésmég messzinek hat az az egy év. Hatalmas fegelem kell ahhoz hogy te szeptemberben magadtól kezdj taulni a jövő màjusi érettségikre.

Màsik dolog hogy elmész dolgozni. Ez sokszor a fiatal döntése, de van hogy a szülőké, mert azt mondjàk a gyereknek hogy csinàlnia kell valamit. Vagy egyetem vagy munka. Amivel nincs is baj. Viszont hatalmas erő és kitartàs kell ahhoz hogy egy àtlag kezdő munka utàn ami mentàlisan és fizikailag is megterhelő (hisz csak egy érettségid van), este hazaérve leülj akàr napi 1 óràt is tanulni minden nap és ne halogasd mikor hajnali 5-6-kor kelsz, harcolsz egész nap és hazaérsz este 7-re és még kajàlni kell, zuhanyozni, készülődni màsnapra. Könnyebb inkàbb azt az egy óràt "még ma" pihenni, youtubeozni.

És így rengetegen beleragadnak abba hogy inkàbb maradnak a munkahelyükön, hiàba volt 1 év kihagyàs utàn az a terv hogy majd egyetem.

Szóval szerintem fel fognak venni. De ha nem, akkor ezzel vigyàzz.

máj. 31. 10:06
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
Én se értem, de nem tudom miért kell ebből ekkora hisztit csinálni. A szóbelik hátravannak, és utána várd meg a ponthatárokat. Ha pedig nem vettek fel elsőre akkor se dől össze a világ, jövőre újrapróbálod.
máj. 31. 10:07
 10/30 A kérdező kommentje:

9.válaszoló:

Igazad van, de az informatika tanárom is mondja, hogy oda menjek, mert nagyon jó egyetem és hogy sok diákuk tanult ott tovább.

máj. 31. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!