Ha én már leérettségiztem bioszból és kémiából (460 pontom lett) és idén már jártam egyetemre, de mégis orvosira szeretnék menni akkor rám az új követelmények vonatkoznak? vagy csak beadom a jelentkezésem és felvesznek ugyan úgy?
Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 12:19
1/5 anonim válasza:
Ha nem orvosi képzési területen jártál vagy jársz egyetemre, akkor az egyetlen módja annak, hogy az orvosi egyetemre bekerülj az, hogy újra felvételizel jövő februárban, pontosan úgy és ugyanazokkal a feltételekkel, mintha végzős középiskolás volnál. Természetesen az esetlegesen elhasznált államilag támogatott féléveidet már soha nem kapod vissza.
2/5 A kérdező kommentje:
és ha orvosi képzésen jártam egy évet Pesten, de át szeretnék jelentkezni másik városba?
2023. jún. 16. 12:27
3/5 anonim válasza:
#2: Ha az orvosin legalább két lezárt aktív féléved van és teljesítettél annyi kreditet, továbbá a súlyozott kreditátlagod elég magas ahhoz, amennyit a fogadó intézmény az átvételhez előír, akkor van esélyed átjelentkezéssel próbálkozni. Ehhez kérvényt kell benyújtanod a fogadó intézmény felé, csatolt dokumentumokkal. Azonban tudnod kell, hogy a fogadó intézmény még ezeknek a minimális feltételeknek a teljesülése esetén sem köteles átvenni, helyhiányra hivatkozva elutasíthat. Továbbá azt is simán megtehetik, hogy ugyan átvesznek, de csak költségtérítésesnek. Úgyhogy egy újabb felvételizés sokkal biztosabb módszer.
4/5 anonim válasza:
Jól írta az előző válaszoló. Talán még annyival egészíteném ki, hogy esetleg a pótfelvételit is érdemes megpróbálni (ha februárban nem jelentkeztél sehova), mert akkor még a régi pontszámítás lesz érvényes. Ugyan kicsi az esély rá, hogy maradnak államis helyek, de előfordulhat. Augusztusban figyeld majd a felvit, hátha szerencséd lesz.
5/5 anonim válasza:
"át szeretnék jelentkezni másik városba?"
. Akkor megnézed adott egyetem TVSZ-ét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!