Szörnyű a német tanárom, nem tanulunk semmit, de nagyon szeretnék megtanulni normálisan németül. Mit tegyek?
Általánosban imádtam a németet, szín ötös voltam belőle, és értettem is, de most gimnázium 10. osztályában úgy érzem, mintha alig tudnék valamit, össze van minden keverve.
Ezzel a tanárral nem írunk semmit füzetbe, a feladatokban nem mondja meg, hogy mit kell csinálni, csak feladja házinak, nem mondja el az igék múlt idejét, csak írat belőle.
Ha pedig kérdezek, hogy ez hogy van, mi a válasza? "Ne találgass már, ezt általánosban megtanultad. Arról nem tehetek, ha rosszul tanultad meg!"
Egyszerűen megutáltatta velem/velünk a németet, szó szerint nem értem (azt sem, amit már megtanultam egyszer), akárhogy igyekszem itthon a tanulásában. Már sokszor kedvem sincs hozzá.
Mit tegyek? Voltatok már ilyen helyzetben?
Előre is köszönöm, 16/L
Nem tudom, most hogy állsz, de ha van már némi német nyelvtudásod, akkor ezeket ajánlom:
Karácsony-Tálasi: Német nyelvtan
Szablyár-Fazekas: Német szókincskönyv (egynyelvű)
1000 Fragen, 1000 Antworten (egynyelvű)
és még Szántai Gábor német honlapját - itt kérdezhetsz is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!