8 osztályos gimnáziumban a végleges felvételi sor szerint nem került be a gyerekem, lehetséges, hogy ez még változik?
Úgy értem, hogy a felvetteket sorrendbe állították, és az osztálylétszámnak megfelelően meghúzták a vonalat, hogy melyik gyerek fér be az osztályba. De ilyenkor még lehetséges, hogy 1-2 gyerek kiesik előlünk azért, mert bár ide felvették, de egy másikba is felvételt nyert és a másik suliba menne inkább?
Ha létezik ilyesmi, akkor ezt mikor tudjuk meg? Június 24-én?
Ha ez a helyzet fordul elő, és az iskola felhív, hogy mégiscsak befér a gyerek az osztályba, akkor milyen papírok kellenek, és hogyan kell ezt intézni egyáltalán?
Pl a gyerekemet is felvették egy suliba, de az annyira nem szimpi. A másik iskolában csak 3 hellyel csúszott le a listáról, úgyhogy inkább oda vinném, ha valami csoda folytán ez a három gyerek máshová menne végül.
Gondolom, abba a suliba, ahová felvették, oda is június 24-én kell beíratkozni. Oda írassam be, és várjam, hátha a másik helyen mégis felszabadul hely, vagy akkor már lekéssük a jelentkezést?
Köszi szépen!
Bocsi, kiegészíteném:
Ahová a gyerekem felvették, oda nem igazán szeretném vinni, a felvételi során láttam a viszonyokat, és inkább maradnánk az eredeti általánosban még, ha nem kerülünk be a másik gimibe, ahol lecsúszott.
Vajon mások is lehetnek így?
Uhhhh... Reménykedek a csodában 😅
#3 Tudod, mit jelent az "üresen maradt férőhelyek" kifejezés?
Trollkodni menj máshová ...
#6 Azét írtam be, mert csak a szóbelin szembesültem a tanárokkal, épülettel, a gyerekekkel, akik már oda járnak. A honlapról, statisztikákból ezt nem lehet látni.
Ha már odamentünk időpontra, akkor megcsinálta a gyerek a szóbelit, de amit abban a suliban láttunk, nem szeretnénk oda beíratni a gyereket. Akkor inkább maradunk az általánosban, ha a másikba nem kerül be valahogyan.
Max hatodikban felvételizünk máshová - több tapasztalattal.
#8 Akkor érdemes lenne a kiszemelt suliba levelet írnom, hogy ha esetleg mégsem oda megy valaki, akkor mennénk pótfelvételizni. Hátha...
Ha meg úgy sem megy, akkor majd nyolcadikban megpróbálja újra oda.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!