Egy 8 osztályos gimnáziumban 12.osztályban már végig az érettségire készülnek?
Figyelt kérdés
2023. júl. 2. 15:05
2/8 anonim válasza:
Szó szerint véve az oktatás már 1. osztályban az érettségire készít fel.
A 8 osztályos gimnázium azért jobb, mert jobb minőségben és nagyobb óraszámban tanítanak bizonyos tárgyakat, ennélfogva tudnak az ott tanulók kiemelkedni, és természetesen az érettségi vizsga is nagyobb valószínűséggel lesz jobb (illetve jellemzően ők emelt szintűt tesznek több tárgyból is).
3/8 anonim válasza:
Mi már 2. gimi végén kisérettségiztünk, amit nagyon komolyan vettek. tehát nem csak az utolsó évben készültünk rá.
4/8 anonim válasza:
Semmiben nem jobb a nyolcosztályos, hatosztályos a hagyományos oktatási rendhez képest, illetve nyilván iskolától is függ. Itt is az a döntő, hogy milyen a tanár, a felkészítés, nem az, hogy milyen a tanrend. Tapasztalat. Biztos vannak jó nyolcosztályos sulik, az enyém nem volt az.
5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos az a helyzet, hogy az illető, akiről szó van nem igazán tanult 5-től 8-ig és így már csak 4 éve maradt.
2023. júl. 2. 18:32
7/8 anonim válasza:
4 év alatt azért bőven belehet hozni. Én az érettségire kozepszinten se készültem kifejezetten, csak a 2 emeltes tantargyamba fektettem sok energiát. Torire pl egyeltalan nem készültem, itthon előtte lévő héten olvasgattam el pár témát ami annyira nem ment, de 12 évig nagyon szerettem a torit, mindig otos voltam belőle, és a gimiben 4 év alatt is folyamatosan tanultam, magyarra szintén nem kellett készülni nagyon, irtunk elemzéseket órán, matekra készültem annyit hogy kitoltottem a régebbi erettsegiket, illetve Retkes Péter videói azoknál a témáknál ami nem ment. Angol kozepszinten semmi. Az emeltekre készültem nagyon sokat(mindegyik otos lett, a matek kivetelevel, ott 1 ponttal csusztam le az otosrol) de 4 év alatt bőven fellehet készülni. Én 5 éves gimibe jártam, 0.al együtt és nálunk is volt 11.be meg 12.be is kiserettsegi, de ez minden 2.helyen van, tehát nem függ össze.
8/8 anonim válasza:
Kérdező, most úgy őszintén, a legtöbben 12. osztályban kezdenek el készülni az érettségire, és mégis leérettségiznek, ráadásul a gimi nagy részben átismétli az általános iskola törzsanyagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!