6. vizsga után mostmár nem szüntetik meg a jogviszonyt egyetemen?
Figyelt kérdés
Eddig törvény szerint, ha az 5. ismétlő vizsgán is megbuktál, akkor megszüntették a jogviszonyt és önköltségesen se lehetett folytatni. Most olvastam, hogy ezt eltörölték és mostmár akárhányszor lehet menni vizsgázni. Max az állami féléveid fogynak el, de önköltségesen folytathatod.
Ez a hír tényleg igaz? És minden egyetemre? Mert a vizsgaszabályzatban én még nem találtam ezt leírva
2024. jan. 21. 05:34
1/4 anonim válasza:
remélem hogy megszűnik
ne erőltesd ami nem megy, menj el dolgozni és le lébecolj, fizess adót!
2/4 anonim válasza:
A törvényt valóban megszüntették pár éve, de az egyetemek saját jogkörben továbbra is megszabhatják, hogy egy tárgyat hányszor lehet felvenni, illetve hányszor lehet belőle vizsgázni. A tvsz-ben szerepelnie kell ha az egyetemen van ilyen szabályozás, de ha biztosra akarsz menni akkor kérdezz rá a TO-n, ők meg tudják mondani neked a tutit.
3/4 anonim válasza:
Egy képzésre a képzési idő plusz 2 félévet használhatsz el, utána már mindenképp fizetős, ha addig ki nem rúgnak.
4/4 anonim válasza:
A HÖK vagy a Tanulmányi Osztály biztosat tud mondani, inkább tőlük kérdezd ha a TVSZ-ben nem találod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!