Miért érzek így?
Most van az első félévem az egyetemen. Vizsgaidőszak. Voltak vizsgáim amik sikerültek és ennek örültem, hogy sikerült, de aztán jött a fekete leves 3 tantárgynál sem sikerült az első vizsga. Persze van még legalább egy lehetőség mindegyiknél, viszont ez nagyon letört. Hiába tanultam rá órákat és amikor irtam a vizsgát, nem tünt annyira nehéznek nem sikerült. Teljesen letörtem, de nem akarom feladni és jelentkeztem másik vizsgaidőpontra. Viszont bennem van a kétely, hogy mivan akkor, ha ez sem sikerül és teljesen elkeserít. Butának érzem magam. Úgy érzem mindenki másnak jobban megy, mint nekem.
Mit tanácsolnátok?
Vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül.
Érettségiztél 4-5 tárgyból, és most hirtelen fél év alatt annyi anyag zúdult rád, mint előtte tárgyanként négy év alatt.
Most szerzed a felkészülési rutint és a vizsgarutint.
Ezek nem olyan “bukások”, mint pl. ha gimiben bukott volna az ember bármelyik tárgyból.
Nekirugaszkodtál a a magasugró lécnek, most leverted, a következő sikerülni fog.
Meg kell tanulnod a neked való jó tanulási módszert. Folyamatosan, egész félévben tanulni, készülni, aztán vizsgaidőszakban koncentráltan hajrá.
Bele fogsz jönni!
Tarts ki!
Sikeres utóvizsgát!
Utána a törzshelyünk az Apostolok, az Ádám és Éva a Nagykörúton, vagy dicsőségesebb félév záraskor egy jó mulatassal zártuk aRégi Országház Pincében.
👍
"Viszont bennem van a kétely, hogy mivan akkor, ha ez sem sikerül és teljesen elkeserít"
Nem kételkedni kell és feleslegesen az időt pazarolni olyan gondolatokra, hogy mi történik akkor ha megbuksz, hanem minimalizálni a bukás valószínűségét megfelelő időgazdálkodással és tanulással.
"Hiába tanultam rá órákat és amikor irtam a vizsgát, nem tünt annyira nehéznek nem sikerült."
Nekem harmadik félévben volt ilyenem, egy tárgyra rengeteget készültem, szerintem életemben nem tanultam annyit mint arra a vizsgára... amikor megírtam a vizsgát mondom magamban hármas/négyes/ötös lesz, de a kettes tuti megvan, végül elégtelen lett... betekintéskor lett pár pontom amit nem számoltak így kettes lett, de iszonyú volt, annyi tanulás és épphogy" meglett...
Nem mondom, hogy túltettem magam rajta, x idő után beletörődtem, tudod a rossz nem mindig nyeri el a méltó büntetését és a jó sem kapja meg mindig a jutalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!