Tételek tanulására valami tipp?
"Lehet én vagyok a hülye, de sokszor előfordul velem, hogy megtanulok x tételt, de belekeveredek egy idő után, hogy melyik téma melyikhez tartozik."
. Tömören: kétféleképpen kell tanulni. Egyrészt a részletekbe belemenni, egy-egy témán belül, másrészt magasabb szinten, az egész anyagot nézve.
Te csak előbbit csinálod ezek szerint (azt nem tudom, azt jól csinálod-e), pedig ezeket felváltva kellene csinálni.
Utóbbiban segít, ha valamikor rászánsz időt arra, hogy gyorsolvasással átfusd az összes tételt minél rövidebb idő alatt, illetve minden tételt saját szavaiddal összefoglalsz olyan röviden, hogy az egy post-iten elférne (kb. úgy, mint ahogy bevezetnéd a tételt magát).
Köszi!
Még az lenne a kérdésem, hogy szóbeli tétel húzásnál szoktak lenni a papíron kérdések, vagy szempontok amikről beszélni kell a tételen belül, vagy csak a tétel címe és ennyi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!