Adnátok néhány hasznos tippet?
Sziasztok!
Szeptemberben leszek 9. osztályos (a gimi nem új, mert idén voltam nulladikos, nyelvi előkészítős).
Úgy érzem ebben az évben kicsit lazábban vettem a dolgokat, tekitve, hogy csak 2 főtantárgyam volt, viszont jövőre ez ugye megváltozik.
Szóval, ha valaki tud valami tanácsot adni, vagy csak mesélni az ő tapasztalatairól azt is nagyon megköszönöm!
Ühm köszi, de szeretem nagyon a gimimet és tanulni is szeretek szóval nem fordult meg a fejemben a suli váltás. :")
Meg azért estiről gyanítom, hogy nehezebb is bekerülni egy orvosi egyetemre.
Szia!
Én is NYEK-es voltam, szóval ismerős a helyzeted:D
Szerintem ne félj, ez a legfontosabb! Bele fogsz rázódni, fel tudod majd te is venni a tempót:)
Biztos lesznek tantárgyak, amik érdekelni fognak (ha orvosira mész akkor pl. biosz, kémia/fizika), lesznek számodra semleges tantárgyak, meg lesznek utálatosak is. Fókuszálj a bioszra, kémiára/fizikára, meg az érettségi tantárgyakra (matek, magyar, töri, nyelv).
Egyébként ha tényleg orvosira szeretnél menni, akkor egy pacsit!😊 Nekem is az a célom:)
#3 nagyon aranyos vagy, köszönöm! Kb én is így állok a jövő évhez.
Igen, tényleg oda szeretnék. Esetleg van kedved privátban beszélgetni? :)
Szintén nyekes voltam, idén érettségiztem.
A sok nyelvóra és kevés tárgy után fura lesz, hogy bejön a töri, kémia, földrajz és társai. Szerintem ne aggódj a dolog miatt, valószínűleg romlani fog a teljesítményed egy picit, de lesz 4 éved javítani rajta.
Saját példám: nulladik évben 3 darab négyesem volt, 9.-ben pedig hat 4-es, és kettő 3-as. Ezen az évek során javítottam, utolsó évre összesen kettő 4-esem lett, az is olyan tárgyakból, amik nem érdekeltek semennyire (művtöri és biosz).
Azt javaslom, hogy élvezd ki a nyarat, a szünetet, szeptemberig ne foglalkozz ezzel :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!