Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tandíj elmaradást be tudják...

A tandíj elmaradást be tudják hajtani rajtam?

Figyelt kérdés
Még ősszel otthagytam az önköltséges szakot az egyetemen. A félév első felét befizettem, de nem tetszett az egyetem ezért kiiratkoztam pont a második rész befizetési határideje után pár nappal. Most még mindig ott van a neptunban a befizetendő tételek között és a napokban küldtek késedelmi díjat is. Mi történik ha ignorálom és csak simán nem fizetem be? Lesz ennek jogi következménye vagy csak egyszerűen elévül? Köszönöm a válaszokat!

ma 17:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyűlik a késedelmi díj, gyűlik... Nem fogsz megszabadulni tőle, csak ha minél előbb befizeted.
ma 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Be. Végrehajtó!
ma 18:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem tudok esetleg írni egy emailt vagy felhívni az egyetemet hogy töröljék?
ma 18:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A követelést átadják a NAV-NAK VAGY EGY KÖVETELÉS BEHAJTÓ CÉGNEK ÉS BEHAJTJÁK. aKÁR TÖBB MILLIÓS TÉTEL IS LEHET BELÖLE, HA KÉSLEKEDSZ. aZ EGYETEM NEM TÖRLI A TARTOZÁST.
ma 18:34
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

3. Miről? Ezt írtad.: "pont a második rész befizetési határideje után pár nappal." UTÁN. Azaz jogilag már fizetési kötelezettséged volt.

TALÁN, ha BEMÉSZ, és csonting nyalsz a rektornak/dékánnak. TALÁN!

ma 18:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha tudatlan vagyok számodra ezért nem komoly a kérdés de komoly választ szeretnék. :(
ma 18:36
 7/10 A kérdező kommentje:
A kérelmet már a határidő előtt adtam le, de csak pár nappal utána fogadták el. Ez engem nem védhet valamilyen formában?
ma 18:38
 8/10 anonim ***** válasza:
7. Tudod bizonyítani? Ha igen, védve vagy!
ma 18:55
 9/10 A kérdező kommentje:

8.

Október 18 Pénteken küldtem el a nyilatkozatot és ez állt ott: "A hallgató bejelentése szerint jogviszonyát a bejelentés napjával megszüntetem."

Október 21 Hétfőn fogadták el

Október 20 Vasárnap volt a határidő

De bármilyen fórumot olvastam mindenhol azt írták, hogy az önköltségesen semmilyen fizetési kötelezettséged nincs főleg még egy teljes félév teljesítése nélkül. Csak az állami ösztöndíjas hallgatóknak kell téríteni a tandíjat.

ma 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:

"Nem tudok esetleg írni egy emailt vagy felhívni az egyetemet hogy töröljék?"

Te tudod, hogy mire vagy képes meg mire nem. De attól, hogy írsz nekik vagy felhívod őket, és elmondod, hogy mit kérsz, még nem biztos, hogy teljesítik is a kérésedet, hiszen vannak szabályok, amik rád is vonatkoznak.

ma 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!