Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért pont a tanárok megbecsül...

Miért pont a tanárok megbecsültsége körül ilyen nagy a felhajtás?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva én már nagyon unom, hogy állandóan a tanárok ügyeivel vagyunk elfoglalva. Kezdődött ezzel az incidenssel, hogy valamelyik politikus beszólt a tanárok kockás ingére, majd a bérezésre terelődött a figyelem, most pedig olyanokkal matricázzák tele a várost, hogy mennyire elöregedett a tanári állomány.

Mind a bérezés, mind az elöregedés persze egy létező probléma és minden okuk megvan az aggodalomra de... b.ssza meg, kb. az összes többi szektorban is tetten érhetőek ezek a problémák az egészségügytől a rendvédelmi szerveken át a postaszolgáltatásokig.

Komolyan nem értem, hogy meddig szeretnék ezt folytatni de ha valami ennyi év lázongása után is itt tart, én gondolkodnék, hogy ez így működőképes-e.

Én nem szeretem feleslegesen koptatni a számat. Az előző munkahelyemen a főnökömnek megmondtam, hogy vagy megadja a kért fizetés emelésemet vagy ha nem akkor kalap, kabát. Egyébként a vége az lett, hogy visszautasították a bérigényem és ott is hagytam őket. Hogy mi lett velük, hogy ki került a helyemre... nem érdekelt.

Ugyanezt tudnám javasolni a tanároknak is. Nem kell mártírkodni.

Aztán majd ha olyan rossz állapotban lesz a magyar közoktatás, hogy nem lehet majd normális létszámmal kiadni osztályokat, szakokat, stb. mert nincs aki leoktassa, akkor majd esetleg kapcsol a nép is, hogy ez már talán tényleg egy komoly probléma és legközelebb máshova húzza be az "X"-et, esetleg aktívabban kiállnak a tanárok mellett.

2023. aug. 5. 16:48
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
91%

""Aztán majd ha olyan rossz állapotban lesz a magyar közoktatás, hogy nem lehet majd normális létszámmal kiadni osztályokat, szakokat, stb. mert nincs aki leoktassa, akkor majd esetleg kapcsol a nép is."

16.000 tanár hiányzik a rendszerből, utánpótlás nuku. Nem kapcsol a nép."

Egyetértek. Toldozgatás, foltozgatás megy évek óta. Tanár kollégáim meg kifáradva, mosolytalanul, kiégve. Vagy másod- és harmadállásban kimerülve. Idén nekem 3 iskola/tanfolyam is volt, ahová betanítottam, este, hétvégente. Totál lemerültem.

Szóval gyerek-felügyelet mindig meg lesz oldva valahogy, ha nem lesz szakos tanár is. Addig meg nem veszi észre a nép, hogy tényleg nagy a baj. Legtöbben már így is különórákra viszik a gyereket.

2023. aug. 11. 23:59
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
A baj nem kicsi. Pl. a tesómmal beszélgettem, ő egy elég egyszerű ember, de meg van róla győződve, hogy a tanárok nem dolgoznak semmit, ezért nem is érdemelnek többet. Azt hittem ilyen trollok csak itt léteznek, de sajnos élőben is...
2023. aug. 12. 09:17
 23/24 anonim ***** válasza:
91%

"a tanárok nem dolgoznak semmit, ezért nem is érdemelnek többet"

Általános közvélemény, amivel én is szembesültem... Mert hiszen "csak" 24 órát kell dolgozni. :D Illetve még a "másnak se jobb", meg a "mit pattognak annyit". Annyira szomorú... Érthetetlen számomra, hogy a saját gyerekük és unokáik jövőjéről van szó, és ennyire nem állnak az emberek az oktatás ügye mellé... Pedig annyival lehetne jobb.

Nálunk sok tanár tényleg szuper lelkes (vagy csak már volt), rengeteg munkát teszünk a fejlesztésbe.

Szívesen betenném ezeket az embereket mondjuk egy 3 hónapos próbaidőre, hogy szembesüljenek vele mi megy. Mert a diákokkal foglalkozni, nem a 24 órát jelenti. Eleve, ami az emberekkel kapcsolatos munka (testi-mentális-lelkiállapot), az borzasztó fárasztó. Én azt mondom, hogy a munkám az 50% tananyagból, 30% pszicholöketből (motiválás, lelkizés, problémamegoldás) és 20% adminisztratív munkából áll (szervezés, értekezlet, ügyintézés, rohangálás).

2023. aug. 12. 10:02
 24/24 anonim ***** válasza:
91%

"Őszintén szólva én már nagyon unom, hogy állandóan a tanárok ügyeivel vagyunk elfoglalva. "

Sajnos az a baj, hogy a legtöbben így látják, nem pedig arról az oldalról, hogy a diákok ügye, vagy az oktatás ügye, vagy a versenyképesség ügye, vagy a felzárkóztatás ügye, vagy Magyarország céljának és jövőjének az ügye. Mi lehet ennél fontosabb egy nemzet életében?

Oktatás nélkül nincs szakember, nincs pályakép, nincs műveltség, nincsenek eredmények. Vagy megy mindenki 8 általánossal a gyárba. Persze azt is be kell tanítania valakinek ugye.

2023. aug. 12. 10:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!