Melyik egyetem Miben erős?

ELTE: matek, fizika + kutatás
BME: mérnöki és műszaki terület
SE: orvosi
az összes többi egyetem pedig egy okádék

A biológus és alkalmazott élettudományi szakterületet ismerem:
Az ELTE, Állatorvosi, SE, Debrecen, Pécs, Szeged általában jók ezeken a területeken.
A volt főiskolákból lett egyetemek között nagyobb a kockázat, az agrár képzési területek (az állatorvosi és talán a soproni erdészeti kivételével) pedig szintén általában gyengébb színvonalat képviselnek. De ezek változó dolgok és szakfüggőek is.
A főiskola és egyetem között mi a különbség? Mely főiskolák lettek egyetemek?
Informatikai és fizikai képzés területén a SZTE egyetem mennyire jó?
A húgom, aki jövőre fog egyetemre menni, azt mondta, hogy a tanárai és mindenki azt mondta, hogy a Szegedi Egyetem a leggyengébbek között van az országban.

"Mely főiskolák lettek egyetemek?"
Mindegyiknek a honlapján utánanézhetsz a történetének, ha érdekel.

"Informatikai és fizikai képzés területén a SZTE egyetem mennyire jó?"
Vidéki egyetemek sokkal gyengébbek és jóval alacsonyabb az oktatás színvonala, mint a Budapesten találhatók.
Informatika az versenyszféra, ha az SZTE-n végzel és valami komoly multinál akarsz dolgozni (amik egyébként is Budapestre orientálódtak) akkor visszajelzést sem fogsz kapni a HR osztálytól olyan értéktelen a diploma, emberszámba sem vesznek vidéki IT diplomával.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!