Miben más az MIT, mint a BME?

Ez kb olyan mintha a Nokiát és az Iphone-t hasonlítanád össze.
Biztos vagyok hogy a Nokia megfelelelő iránymutatással, tömérdeklen pénzel képes lenne hasonló jobb telefont a piacra dobni, mint az apple.
Attól még az Iphone lenne a jobb .... mért?
A legtöbb embert egyátalán nem érdeklik az új Iphone specifikációi és hogy mennyivel jobb vagy rosszabb a vetélytársainál, mert a fejükbe van égve, hogy az Iphone a legjobb ... egy státusz szimbólum.
Teljesen mindegy mennyire jó a BME és badarság azon gondolkodni, hogy "Mi lenne ha a BME is ugyan olyan támogatást kapna X téren" mert nem fog.
Értelmetlen az összehasonlítás.

Jaj istenem. Ne vegyük már egy lapra a BME-t és az MIT-t. Semmilyen mértékben. Értem én, hogy a pesti egyetemekbe "kiváltság" bejutni meg megy az önpromo, de légyszí ne. Aki odajár, nyugodtan érezze magát különlegesnek, ha ettől jobban érzi magát, de nem kell terjeszteni is a butaságot.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, igen, sokkal kevesebb pénzből tudnak gazdálkodni, ezáltal a munkaerő sem legjobb. Mivel egy multinál akár a sokszorosát is megkeresheted Mo-on, mint tudományos pályán, így minek maradjon tanítani/kutatni?! Illetve ha azt nézzük, hogy pl. a kutatószakma csúcsát szeretném elérni, lehet inkább az MIT-ra mennék, mintsem egy BME-re. :) És szerintem a problémák felszínét kapargatjuk ezzel, valószínűleg sokkal több a gond.

BME-s vagyok és bánom, hogy itt bsztam el azt a 4 évet, de szerencsére vége már... Hatalmas csalódás volt és bánom, hogy a sok agymosott sznob nekem is el tudta adni a "milyen elit, milyen nagy szám" dumát róla. Örömmel sétáltam ki onnan örökre és mentem mesterszakra máshova tanulni.
Jó lenne abbahagyni a butítást, ez az intézmény egy kalap hitvány szar a 10-20 évvel ezelőtti önmagához képest. Az OTDK helyezettjei közül is szép lassan kikopnak a diákjai, felváltja helyüket az ELTE, PPKE, OE... Szánalmas, mikor egy kicsi egyetem több díjnyertes hallgatót tud felmutatni, mint egy nála 4-5x nagyobb intézmény, amit mindenki nyal és támogat. Utána lehet nézni, hogy készülnek ezek a statisztikák, a hallgatói kiválóság aránya siralmas a BME-n, messze elbújhat a top 5 másik informatikai kar mellett például. Nem értem, miért kell támadásnak venni, ha valaki arról beszél, hogy már rég elszaródott és már rég csak a múltja miatt nagy a neve. Miért kell beképzelni, hogy mindenki csak irigy a nagy BME-sekre? Én is az lennék, úgy is, hogy ott szereztem diplomát? Hazudjatok magatoknak, ne a leendő gólyáknak.

Egy egyetemnek gondolkodni kell megtanítania a kuncsaftot. Ilyen értelemben a BME nem nagyon tud elmaradni a MIT-től a tananyagot tekintve. Ráadásul alapozásban már a BME is áttért az echte amerikai anyagokra, mint a Thomas meg a Hudson-Nelson. Melyektől semmivel el nem volt maradva az, amit régen használtak, magyaros szerzésben. Az a pár ember, aki kutat, az nyilván hatalmas előnyben van Amerikában.
#8, te nagy zseni lehetsz, ha lenyomtad az MSC-t 4 év alatt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!