Csak én érzem értelmetlennek az egyetemet?
Összességében úgy érzem, hogy csak a bulik, a közösség és az idóta, mindenhol talán teljesen értelmetlenül elvárt papír miatt éri meg itt -csúnyán fogalmazva- b*szni a rezet.
Negyedik vizsgaidőszakom, már hónapok óta dolgozom szoftverfejlesztő gyakornokként, mérnökinfó szakra járok.
Még mindig úgy érzem, hogy semmi fontosat nem tanultam, ami talán az, ahhoz pedig minek a diploma? Az internetről is megtanulhattam volna. Mármint azt is tettem, mert ez a hulladék intézmény még csak hasznos jegyzeteket sem képes adni az anyaghoz.
Minek húzzuk évekig ezzel az időnket? Sokak egy raklap hitelt is a nyakukba lapátolnak, illetve jellemzően ez olyan szakokon történik meg, amik után nem is tudnak jól elhelyezkedni a diplomájukkal.
Minek csináljuk ezt? A szülők miért nyomják rá ezt a gyerekekre? Minden második fiatalnak az a válasza, hogy azért jött egyetemre, mert otthon ez elvárás.
A szüleink idejében, amikor keveseknek lett diplomájuk valóban érték volt, ma viszont a legtöbb ilyen papír már poháralátétként funkcionál a munkaerőpiacon.
Bocsi, kihisztiztem magam, de várom az érdekes válaszokat!
Ezt a kérdést mintha én írtam volna ki. :))
Lényegét tekintve már én is csak azért végzem el, mert milliókat kéne visszafizetnem. Annyiért meg már végigszo_om. :D Elég rossz szájízzel.
Ebben a félévben én szabályos pánikrohammal keltem hajnalok idején... nem kevés kellett, hogy csússzak - gyakorlatok, úgy nehéz bemenni, ha úszik az ágy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!