Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tesin osztályzásnál miért nem...

Tesin osztályzásnál miért nem nézik a genetikát, és hogy kinek milyen az állóképessége? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval azt értem ez alatt, hogy pl magasugrásnál miért kiabál a tanár azzal a 154 cm magas lánnyal, aki kicsit testesebb és nem tudja átugrani a 125 cm magasan lévő rudat, BEZZEG az a fiú, akinek a lábai ott kezdődnek, ahol fent említett lány válla, na ő bezzeg át tudja ugrani a 155 cm-t is.

Mikor veszik végre észre a tanárok, hogy hiába kiabálnak szegény gyerek fejébe, attól ő még nem fog tudni megnőni vagy nagyobbat ugrani, vagy hogy egy fiúnak és egy lánynak általában teljesen más a testfelépítése, nem fogja minden lány lefutni sulikörnél a 4 percet, amit a fiúk a kb másfél méteres lábaikkal simán lekocognak?

2023. máj. 19. 19:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Nem azt várják el, hogy mindnek ott kezdődjön a lába, ahol némelyiknek a válla, hanem azt, hogy bárkinek bármit dobott az anyatermészet, igyekezzen mozogni, leadni a "kicsit testesebb" a súlyfeleslegéből, ne csak hízlalja magát, hogy egészségesebbé válhasson.
2023. máj. 19. 19:39
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk nézték.

Volt egy osztálytársam akin volt sok súlyfelesleg, viszont mindig megpróbálta végigcsinálni a feladatot. Sulikör, távolugrás, magasugrást, mindent. Nála a tanár mindig a motivációt osztályozta. Mert ténylegesen a gyerek soha nem ellenkezett, hogy ő neki ez nem megy.

2023. máj. 19. 19:56
 3/15 anonim ***** válasza:
58%

"Tesin osztályzásnál miért nem nézik a genetikát, és hogy kinek milyen az állóképessége? (bővebben lent)"

Akkor vetítsük tovább ezt. Ha tesinél figyelembe vesszük a különböző adottságokat akkor a többi tárgynál miért nem?

Ha osztályozásnál figyelembe vesszük akkor az érettséginél is figyelembe kéne venni de akkor mi alapján számítana bármit az érettségi? Ugyan így tovább mi alapján számítana bármit a diploma ha az adott személy képességeihez mérten osztályoznák?

Persze ez nem jogosít fel senkit arra, hogy ordibáljon a diákokkal.

A rendszer pedig nem túl jó.

2023. máj. 19. 20:01
 4/15 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk is ez volt mindig. Én 4 éves korom óta sportolok (táncolok a mai napig Egyesületnél, és úsztam 16 éves koromig rendszeresen).

De nincs labdaérzékem. Sokszor 3-ast, 2-est kaptam tesin, mert kosárlabdát osztályzott a tanár, meg volt adva, hogy 10 dobásból mennyinek kell bemennie az ötöshöz, négyeshez, stb. Sokszor bent maradtam óra végén gyakorolni, de nem ment.

És voltak még ehhez hasonló gyakorlatok (kézilabdázás, stb.)

Bezzeg a bordásfalon a fiúkat is lepipáltam a húzódszkodásból, mert kondiba is járok. Plank-et addig tartottam, amíg a többiek már rég kidőltem, közben még beszélgettem is.

De a tanár ragaszkodott az ő tematikájához.

El is ment a kedvem az egésztől.

19L

2023. máj. 19. 20:04
 5/15 anonim ***** válasza:
73%
*kidőltek
2023. máj. 19. 20:06
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

Ezt csoportosan kell elintézni. Össze kell fogni. Tudod, mint amikor egy tesitanár egy diákra uszította a többi diákot.

EZEK csak ebből értenek.

Vagyis, menjetek ki az utcákra tüntetni, hogy pontosan milyen új oktatási módszerekre/követelményekre van szükségetek.

2023. máj. 19. 20:08
 7/15 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk nézték, külön is volt a fiúknak és lányoknak a tesi. Volt a tesitanárinál egy kis tábla azon évfolyamonként fel is volt osztva hogy fiú vagy lány esetén pl. 2 perc alatt mennyi felülés kellett ketteshez, hármashoz stb stb. Vagy amíg a fiúknak gyűrű volt atlétika kapcsán addig a lányoknak gerenda (szerencsére, biztos hogy nem tudtam volna felhúzni magam gyűrűn).

Amúgy nagyon utáltam az általános és középsulis tesit, komolyan elveszik az ember kedvét a mozgástól mintha már direkt ez lenne a cél. :D Egyetemen mikor lehetett választani többféle mozgásforma közül akkor jött újra meg a kedvem hozzá. Azért na,más egy erősítő edzés zenére mint mikor a tesitanár kiabál és fújja a sípot mint az őrült.

2023. máj. 19. 20:17
 8/15 anonim ***** válasza:
58%

"menjetek ki az utcákra tüntetni, hogy pontosan milyen új oktatási módszerekre/követelményekre van szükségetek"

:DDD

"Ki oda se ballagott, még jutalmat is kapott!" Ilyenre szavazna mind! :D

2023. máj. 19. 20:30
 9/15 anonim ***** válasza:
53%
8-as! Nagyon jó! Birkaiskola :D
2023. máj. 19. 20:33
 10/15 anonim ***** válasza:
20%

Semmi értelme az embereket az egyéni kompetenciáik alapján értékelni.

Tegyük fel van egy nagyon buta személy aki reggeltől estig tanul de nagyon nehéz a felfogása és nincs kézügyessége sem. Ha az alapján értékelnék hogy mennyire lelkes akkor simán elvégezné az orvosit aztán nekiállna műteni és sorra halnának meg az emberek a sikertelen műtétek miatt. Na ezért nem kell kettős mércét alkalmazni, azt kell nézni hogy egy adott feladatot végre tud-e hajtani az illető, függetlenül attól hogy milyen áron.

Inkább operáljon meg egy lusta zseni sikeresen mint egy szorgalmas tehetségtelen ember sikertelenül.

2023. máj. 20. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!