Van olyan egyetemi, főiskolai szak, ahol egyáltalán nem tanulnak matematikát?
Talán abból kellene kiindulnod, hogy mit dolgoznál, nem? Tök fordítva ülsz a lovon, vagy jobban mondva, a gombhoz keresel kabátot.
Egy bölcsész sokfelé elhelyezkedhet: valaki továbbképzi magát, más SSC-ben köt ki, megint más olyan munkát végez, amihez diploma sem kellene, de van, aki marad a területén (pl. kultúrális munka, doktori képzés stb.).
De mondom, ne így indulj el, hanem tudd előre, mit szeretnél.
#3. "De mondom, ne így indulj el, hanem tudd előre, mit szeretnél."
Szerintem a tanulók többsége nem tudja 18 évesen biztosra megmondani, hogy mivel szeretne foglalkozni, és ezért nem is lehet őket hibáztatni. Nem hülyeség tehát a kérdező megközelítése sem.
#4. "Pszichológusként matekom nem volt, de a statisztikához szükség van logikára."
A pszichológust a legtöbb egyetem legfeljebb csak kényszerből sorolja a bölcsészek közé, az ELTE-n például nem oda tartozik, hanem különálló kar van neki.
#6: senki nem hibáztatott senkit. Adtam egy jó tanácsot, amivel elkerülhetők problémák.
Csak azért, mert sokan csinálják, még lehet "hülyeség".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!