Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire nehéz összehozni egy...

Mennyire nehéz összehozni egy 2-es matek érettségit?

Figyelt kérdés

2023. jan. 19. 20:24
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%
Én sem voltam egy matekzseni. Viszont a tesztre érdemes rágyúrni. Nagyjából lehet tudni milyen feladatok lehetnek, és csak onnan össze lehet hozni egy kettest, akár jobbat is. Nekem pont hármast sikerült. A négyes-ötöshöz már tudni kell a komplexebb feladatmegoldásokat a második részből. Én 2016-ban érettségiztem. A tanár jóindulatán is múlik, hogy megad-e részpontokat, vagy nem. Szerintem érdemes pár hónapig járni magántanárhoz, akivel legalább a tesztre gyakorolsz. Egyedül nehéz a matekot gyakorolni annak, akinek nincs esze hozzá, az iskolai oktatás meg tudom, hogy mennyire semmitérő lehet, én is nagyon féltem.
2023. febr. 13. 10:54
 12/27 NTBS ***** válasza:
50%
Nem nehéz.
2023. febr. 28. 14:52
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez azon múlik, hogy az illető mire képes. Egy átlagos matekos gond nélkül el kell érje a kettes szintet.

Én 1997-ben érettségiztem, és azóta a matek érettségi követelményrendszere nagyot esett. Aki ma a kettest épphogy meg tudja szerezni, az 26 évvel ezelőtt simán elvérzett volna.

Úgyhogy azt kell mondjam, hogy a jelenlegi kettes szint elég alacsonyan van.

2023. febr. 28. 15:05
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

13-assal értek egyet. Én gimiben úgy voltam 4-es, hogy minden nap volt matekóránk, és különtanárhoz is jártam.

Ez volt 30 éve, most elémtettek egy érettségit, és simán megírtam 50 %-ra, az szerintem 3?

2023. febr. 28. 15:12
 15/27 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó kettő: igen, csak azt felejtitek el, hogy mondjuk 30+ éve még igazi tanárok voltak és lehetett órát tartani. Ma egy átlagos osztályban van pár gyerek, aki szeretne tanulni, figyelni, a többi nem hagyja. 2016-ban érettségiztem, háromszor váltottam iskolát, mert amiért jól tanultam, zaklattak. A tanárok sem bírnak a gyerekekkel, mert semmitől nem félnek, konkrétan hangzavar van az órákon, nekem gyakran fájt már a fülem. A szülő meg még le is teremti a tanárt, hogy mit képzel magáról, hogy fegyelmezi a gyereket. Emellett régen igazi pedagógusok mentek többnyire tanítani, akiknek ez volt életük hivatása. Most hosszú ideje már annyira alacsony volt (talán még mindig az?) a tanárin a pontszám, hogy gyakran csak azok tanárnak, akik máshová nem jutottak be. Nekünk konkrétan pont a matektanár mondta, hogy ő azért lett matektanár, mert máshová nem jutott be. (Nyilván nem csak ilyenek vannak, de nagyon sok ilyen tanár van a közoktatásban jelenleg.) Szóval nagyon szép, hogy 30 éve tanultál matekot, és 50%-ra megírod, de teljesen más körülmények között vettél részt az órán, egy teljesen más "korban". (És régen nem volt még ennyi tantárgy is a főbb tárgyak mellett, ezt is tegyük hozzá. )
2023. febr. 28. 19:13
 16/27 anonim ***** válasza:
16%

"És régen nem volt még ennyi tantárgy is a főbb tárgyak mellett, ezt is tegyük hozzá."

Miért ne lett volna? Miről beszélsz?

2023. febr. 28. 22:22
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

16: Például nem hetente ötször volt tesi óra, ami élből kitolja a tanulóidőt. Nem volt kötelező hittan/erkölcstan. Valahol van honismeret, háztartástan, egészségtan, nekem az egészségtan kivételével mindkettő volt már kötelezően pluszban. Az nem tudom, hogy most kötelező vagy szabadon választható tárgyként szerepel-e az etika, de kötelezőként látom. A médiaismeret egy régebbi tárgynak minősül már, de szerintem 30+ éve talán még nem volt médiaismeret sem, a dráma számomra kérdőjeles, hogy mióta lehet, de azt is tanulhattam 2 évig, de minek. Latin valahol van, valahol nincs. 2024-től valamiféle közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tárgyat szeretnének bevezetni, és jövőre meg már "fenntarthatóságból" érettségizni lehet, hogy ez a tárgy most hogyan fog megjelenni az órarendben, azt nem tudom, de már kétszáz középiskola tanította idén is.

Ugyan nem egyszerre vannak a felsoroltak mind vagy egy részük jelen, de ha belegondolunk abba, hogy a felemelt heti 5 tesi mellé csak 2-3 plusz tölteléktárgy váltogatva jelen van, ami plusz házi, plusz stressz, plusz dolgozat, az már épp elég sok extra feladat otthonra. Nekem amúgy az egyik legszörnyűbb órám a médiaismeret volt, mindenféle projekteket kellett csinálni, háztartástanból láncszemöltéssel kellett kendőre a nevünket megvarrni, hát nem 5 perces feladat volt.... Még ha semmit sem kellene ezekre készülni - ami nincs így - akkor is már órarendileg is megnövelik az óraszámot.

2023. márc. 1. 00:21
 18/27 anonim ***** válasza:
48%

"És régen nem volt még ennyi tantárgy is a főbb tárgyak mellett, ezt is tegyük hozzá."

"Miért ne lett volna? Miről beszélsz?"

"Például nem hetente ötször volt tesi óra"

Ja, szóval csak nem tudsz magyarul, értem. Heti mondjuk három tesi, az egy tantárgy: tesi. Heti öt tesi szintén csak egy tantárgy: tesi. A különbség a heti óraszám (amiről szintén beszélhetnénk...).

2023. márc. 1. 06:44
 19/27 anonim ***** válasza:
48%

"Nem volt kötelező hittan/erkölcstan ... az etika..."

Az etika csak annak kötelező, aki nem jár hittanra, tehát ez egy-egy diák esetében nem két plusz tárgy, hanem csak egy.

2023. márc. 1. 06:46
 20/27 anonim ***** válasza:
0%

"a dráma számomra kérdőjeles, hogy mióta lehet, de azt is tanulhattam 2 évig, de minek"

Ezt a szüleiden kell számonkérned, mert nem kötelező tárgy egyik évfolyamon sem. Minek írattak olyan suliba, ahol kötelező volt? Kérdezd meg tőlük!

2023. márc. 1. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!