Megéri kihagyni egy évet érettségi után, akkor is, ha felvettek az egyetemre (orvosi)?
Orvosira készülök, és erősen gondolkodok a fentieken. Az elmúlt két évben törekedtem a maximalizmusra, ami rendesen padlóra tett.
Az osztályommal nem igazán jövök ki a kezdetek óta, ezért is határoztam el magamat az orvosi iránt, hogy nem jöhetek ki innen vesztesen. (Vidéki vagyok, és Bp-re járok, teljesen más emberek...)
Viszont itthon vannak barátaim, akikkel nagyon jóban vagyok, és szomorú látni, hogy ameddig én a tanulásba menekülök, addig ők élvezik az életet.
Nem azt mondom, én vagyok most már a legjobb abban amit komolyan veszek, de nem érzem ezt így jónak. Azt mondják, hogy meglesz az eredménye, de én erre, hogy milyen áron.
Jó lenne begyógyítani a sebeket és foglalkozni végre magammal, ahelyett, hogy ignorálom azokat, mert most csak így tudok napról-napra teljesíteni. (12. oszt.)
Szerintem nem. Kihagyni akkor éri meg, ha nem tudod mit szeretnél.
Vagyis a leírtak alapján igen, rádférne a lazítás, de kicsit úgy érzem, hogy hamar otthagynád az orvosit, ha egyáltalán belekezdenél a kihagyás után. Az ugye szintekkel nehezebb és stresszesebb. Nem biztos, hogy ez való neked, ha már ez nagy ár. Megértem, én se mentem orvosira. Csak gondold át a motivációdat. Miért orvosi? Presztízs vagy hivatás?
Én is ugyanígy éreztem anno, és bennem is megfordult hogy kihagyom az érettségi utáni évet. Végül nem tettem, felvettek orvsira és el is kezdtem. Ha tényleg ez a celod, úgy is szeretni és csinálni fogod, ha sok lemondással jár. Én pl látom hogy a szaktársaim is sokat tanulnak, ez motivál (divat lett insta storyba anatómia tanulós képeket posztolni…verseny ki tudja művészibben megörökíteni a tanulós csendéletét xd) és valahogy már nem tud érdekelni hogy a volt osztálytársaimnak meg mennyivel több a szabadidiejük. Bár néha irigylem őket, de szem előtt tartom a saját celomat, miért is vagyok az egyetemen.
Ha kihagysz egy évet, baromi nehéz lesz visszarázódni a tanulásba. Nekem még a nyári szünet után is nehéz volt.
Nem mindenhol lehet, de előfordul. Egyetemfüggő, nem tudom hogy van az orvosin.
Passziváltatás, passzív félév, ilyen kulcsszavaknak nézz utána
Szia, szerintem siman kihagyhatsz egy evet, ezt sajat tapasztalatbol mondom. En a kihagyott evemben dolgoztam, de csak heti 3/4 fel napot vagyis napi 3/4 orat. Vagyis nem untam magam. Emellett volt idom pihenni, osszpontositani.
En nagyon nem bantam meg, sot meg kifejezetten ajanlom is
Őszintén szólva, ha fő motiválóerőd az elismerés, akkor szerintem nem éri meg az orvosi. Elképesztő nagy lemondásokkal jár és hatalmas hivatástudat kell, hogy ne roppanj össze a hat év alatt. Lakótársam is odajárt, még a szórakozásuk is az volt, hogy iszogatva együtt tanulták a latint és az anatómiát :D
A legjobbakat kívánom neked! A középiskola nekem sem sült a legjobban, de maga az egyetem rengeteget változtatott rajtam pozitív értelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!