Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Minden egyetemen az ivásról szól?

Minden egyetemen az ivásról szól?

Figyelt kérdés
Idén szeptemberben kezdtem az egyetemet, eddig az összes, gólyáknak szóló esemény az ivásról szólt, valamint volt a diákszervezetekről egy börze, ahol többen is úgy hirdették a szervezetüket, hogy gyakran lesz náluk buli, ivó/sörpong bajnokság, stb.

2022. szept. 17. 19:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
46%
Nem tudom.Én eddig csak depressziót és szorongást tapasztaltam a 3 évem alatt...
2022. szept. 19. 21:27
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
Nálunk kb. minden az unalomról szól, mert annyira nem történik semmi se nálunk.
2022. szept. 19. 21:28
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
én nem értem . nálunk az elejétől kezdve napi szinten kell készülni mert számon kérik. Örül az ember ha lerakhatja magát este az ágyba.
2022. szept. 22. 18:22
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Most kezdtem a phd-t, az alapszakon ugy ahogy elmentem 1-2 buliba , csak azert hogy nehany szaktarsamat megismerjem, a kesobbiekben jol jott, hogy van akit ismerek, de megittam max 1-2 sort, viszont jo volt a hangulat, es konnyebb volt igy ismerkedni.

Ha nem akarsz menni nem kell, vannak szakkolik, vagz borzek, esetleg masfajta osszejovetelek is, kinek mi valik be :)

2022. szept. 22. 19:35
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Gólyaként elég nehéz szerintem megítélni, hogy hova érdemes elmenni, és hova nem, mert az ember nyilván szeretne barátokat találni.

Nekem ezzel kapcsolatban viszont voltak rosszabb élményeim is, mert a szakomon nagyon nagy kultúrája van az ivásnak azok az emberek között, akik az ismerkedős eseményeket szervezik. Például a "gólyaavatás"-ra rengeteg liter bort hoztak, és elég erős volt a peer pressure, hogy igyál is. Hamar rájöttem, hogy ez nem nekem való, és többet nem mentem el ilyenre, hanem inkább szünetekben ismerkedtem és puhatoltam ki, hogy kik azok, akik nyitottak lennének ilyesmi helyett pl. színházba járni. Meglepően nagy volt az érdeklődés, volt, hogy 20-an is jöttek volna. Az ilyesmi igényekre viszont nem jut sajnos semmi figyelem a programszervezőknél.

A nagy probléma úgy általánosságban szerintem ott van, hogy ez az egész ivós kultúra egyetemen egy ördögi kör (legalábbis nálunk biztosan). Aki be akar kerülni a központi körökbe, általában azzal szembesül, hogy bulikon illik jól bebaszni. Aztán mire ott tart, hogy ő szervezi a gólyáknak az eseményeket, neki is természetes lesz, hogy az alkohol fontos dolog. Stb stb...

Szerintem sokan meglennének alkohol nélkül is, nem muszáj módszeresen pusztítani a saját egészségünket. Nyilván én se vagyok egy szent ilyen szempontból, ha olyan van, én is megiszok 1-2 sört, de megállni sose ciki egy ponton túl, és jó lenne, ha ezt is elmondanák a gólyáknak, nem csak azt, hogy "itt is jól bebaszunk majd".

2022. szept. 27. 11:37
 16/16 anonim válasza:
63%

Persze..

5 évet végig alkoholos deliriumbam töltöttem el. A mai napig nem tudom hogyan diplomaták le...33N

2022. okt. 3. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!