Minden egyetemen az ivásról szól?
Nem, nem csak ez van. Van szakkoli, szakmai körök, szakmai estek, állásbörze, mindenféle tehetséggondozó program, tdk felkészítő, ezer meg egy pályázat és verseny.
De igen, mellette buli is van ezerrel. Az egyetemen a többség már nagykorú, de még nem kell felelősséget vállalnia annyi dologért, mint egy átlagos felnőttnek (munka, család, stb). Mikor máskor tomboljon?
Na, szóval minden van, csak keresni kell.
A gólyaprogramok ilyenkor összerázó jelleggel vannak, könnyebb alkohol mellett feloldódni és ismerkedni, hangulatot csinálni és persze ha alkohol is van a programban, akkor sok fiatal könnyebben bevonzható az eseményre.
Később ez mérséklődni fog, kialakul a saját társaságod, majd a veled egy értékrenden lévőkkel csinálsz programot.
Az egyetem messze ne csak erről szól, inkább a gólya lét.
(Megjegyzem, ez sem minden egyetemre igaz, én pl BME-re járok, és nyilván voltak ivós programok, de nem csak ivós programok, rengeteg szakmai és ismeretterjesztő program volt már, és még csak szeptember közepe van.)
Kb az első félév az ami ilyen a gólya programok miatt, utánna szép lassan csökkennek a bulik száma, MSc nél meg már örülsz ha pár havonta eljutsz egybe, mert nehezebb, mellette szinte mindenki gyakornokoskodik vagy dolgozik.
Egy csomó csoportosulás van egyetemen, amikhez lehet csatlakozni. Lehet társasozni, vannak aki külföldiekkel foglalkoznak stb stb. Ezeket viszont neked kell megkeresned.
Egyeteme és szakja válogatja. Az általánossságban igaz, hogy akinek sok ideje van bulizni, az:
- vagy nem halad a tanterv szerint (csúszik és van rá ideje),
-vagy nagyon könnyű szakra jár,
- vagy elsőre mindent felfog, és nincs szüksége tanulásra (ilyen ritka, vagy nincs így nem venném ide)
Az második esetben nem lesz valami piacképes tudásod, igaz talán volt néhány jó éved, de emlékekből kevesen szoktak megélni.
A piacképes, "jól fizető" tudást megszerezni nem két perc, oda évek kitartó és elég komoly munkája szükséges. Így akinek a bulizásról szól az egyetem, az inkább könnyű szakra jár (van jó sok ilyen egyébként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!