Mi történik ha egyetemen egy tárgyból túllépem a megadott hiányzást?
Még egyszer: igazolásokkal nem törődünk. Ha a tanár nem akarja aláírni a félévedet (jogosan, én se tenném csak nagyon-nagyon nyomós indokkal, például életveszélyes műtét, vagy gyermekáldás) akkor egy későbbi félévben megcsinálod. Ha a tanszék csak egy vagy akár évvel később hirdeti meg: akkor csúszol vele egy évet. Ha ráépülő tárgyak vannak: akkor az összessel elkezdesz csúszni… az ilyenek 80%-a soha nem fejezi be az egyetemet.
Inkább ne hiányozz.
Tőlem elvárhatnád (egyetemi oktató vagyok), és szerintem amennyiben igazoltan pánikbeteg vagy, úgy ezt elvárhatod az egyetemtől is. Nekem már volt ilyen hallgatóm, és mindent megtettem, hogy sikerüljön neki az egyetem. (Például a vizsga elején beírtam neki a jelest, és utána kockázatmentesen beszélgettünk – persze ugyanúgy bepánikolt szegény, de a vizsgája sikeres lett...)
Azt mindenképpen tedd meg, hogy a pánikbetegségedet közöld a gyakorlatvezetővel, de általában véve a tanszékkel is. Ha ez egy kisebb hely, akkor figyelembe tudják venni pl. vizsgáztatásnál.
Beszélj a tanárral/tanszékvezetővel, esetleg az oktatási dékánhelyettessel.
Azért az se mindegy, milyen gyakorlat. Nem mindegy, hogy pl egy matekról maradsz-e le vagy orvosként nem tudsz majd műteni.
Alapszabály az, hogy megtagadják az aláírást és nem tudod teljesíteni az adott félévben a tárgyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!