Ha történelem tanár akarok lenni gimnáziumban vagy egyetemen akkor milyen egyetemre vagy szakra kell mennem továbbtanulni?
Azért 11. osztályosan már illene ismerned a felvi.hu-t.
Bölcsészkar, történelem, tanári szak, 5 éves osztatlan képzés.
Pécs, Szeged, ELTE is indít.
történelem tanár szak valamilyen másik szakkal párosítva, mondjuk magyar vagy esetleg média vagy éppen földrajz. Tudomásom szerint ezekkel áll leggyakrabban párosításban. Valmilyen tantárgyat választasz még magadnak a töri mellé, ezekből rendesen felkészülsz érettségire és természetesen jelentkezel egy olyan egyetemre, ahol van ilyen szakpárosítás.
Nem tudom hova valósi vagy, hiszen nem írtad le, de pl: Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen vannak ilyen szakok.
A mentorom pl. pont töri-média szakos hallgató.
Igen, jogos a #3 kommentje, én arra nem is reagáltam, csak a gimis tanár részére.
Egyetemen oktatáshoz inkább tudományos háttér kell, azaz PhD, kutatás, stb. stb. És persze előtte az egyetemi tanulmányok alatt nem árt TDK-zni, plusz teljesítményt nyújtani, hogy egyáltalán felajánlják azt, hogy bentmaradhatsz oktatni, phd-zni...
Ahh értem. Akkor lehet hogy maradok a gimis tanárnál.
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!