Van értelme felnőttként még tanulni?
32 éves vagyok, csak OKJ-s képzésem eddig még egyszer sem találtam a szakmámban munkát. Szeretném újrakezdeni az egyetemet. Szerintem más a hozzáállásom és lehet, ami tantárgyat utáltam most jobban menne, az is lehet, hogy megszeretném. Ezúttal eddig próbálkoznék, amíg végre sikerül.
Igaz, hogy az én döntésem, de a rokonaim nagy része le akar beszélni róla. A legtöbbször azt mondják, hogy "ha eddig nem sikerült most se fog" meg "öreg vagy már a tanuláshoz".
Igaz, hogy nehezen megy nekem a tanulás, de pl. a szoftverfejlesztő képzést 28 évesen kezdtem és egyáltalán nem ment nehezen. Az 1. év végétől egyre többet foglalkoztam vele, megtetszett.
Az igaz, hogy a matek sose volt az erősségem, de inkább csak a nehezen érthető dolgok. Nem tartom magam se lustának, se analfabétának.
Szerintem menni fogok, de azért kíváncsi vagyok a véleményetekre.
23 - én jobbat hallottam: mostanánban 30 éves korig infantilis, onnantól szenilis az ember... (ha nem tanul)
Örülök, hogy sok bíztatást kapott a Kérdező! tanulni jó!
A hátráltató megjegyzéseket mosolyogva kezeld, Kérdező - "megpróbálom, aztán lesz, ami lesz!"
Ha motivált vagy, megy majd, és érzeni fogod, hogy van értelme.
29: Gimiben végig 2esért szenvedtem a matekkal, (középszintű érettségi végül valahogyan kijött egy erős hármasra)
Aztán 4 évet kihagytam tanulás téren, ennyi idő alatt a gimis anyagot teljesen elfelejtettem. Majd ilyen háttérrel mentem mérnökinfóra. Igaz csúsztam, de meglett a diplomám. Szóval erre is van példa.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!