Ilyen nehéz az egyetem?
Máshol sem könnyebb, nekem anno a gimnáziumi osztályomból ment mindenki sokfelé egyetemre, sokat találkozunk még azóta is és valahogy mindenki mindig a saját szakát találja a legnehezebbnek.
Az egyetem ilyen, keményen megizzasztanak, hogy legyen lemorzsolódás és tényleg az maradjon ott akit érdekel is és hajlandó alázattal és szorgalommal hozzáállni, akik csak találomra beírnak valamit mert hát egy diploma azért csak kéne, na azok szoktak kiesni első félévben.
Én műszaki, mérnöki vonalon tanulok és itt is van / volt olyan tárgy ( például a Geológia, Geodézia ) ahol embertelen mennyiségű nyers, szakmai anyagot kell elolvasni, és akkor ezeknek még ott a gyakorlati része ahol sokszor szabadidődben is be kellett menni gyakorolni hogy meglegyen a gyak. A matekról és műszaki tárgyakról meg nem is beszélek, ott szakirodalom nincs túl sok kiadva, csak kőkemény darálás és gyakorlás ezerrel, hogy álmodból felkelve is tudj szilárd testre erővektorokat számolni.
Én azt mondom próbáld meg, még nem tudod milyenek lesznek a ZH-k és hogy mennyit / milyen keményen kérnek számon, az első félév alatt abbahagyott képzést még nem kell visszafizetni.
Az egyetem ilyen, nem csak közhely az, hogy első félévben a vizsgákra kb annyit kell tanulnod, mint korábban az érettségire összesen.
"minden időd elmenne" igen, az egyetem egész emberes meló, főleg, ha rendesen tanulsz és jó jegyekre pályázol. Később, ha felveszed a ritmust, jobb lesz.
Mellékletként küldök egy középkor szigorlat követelményt, ez 2.évben vár rád. És ez csak az egyik fele (az egyetemes), ugyanazon a napon tudod kell ennek a magyar részét is:
Annyira reménytelen a tanári helyzet, és még szét is szivatnak..amúgy a 4.évre már mindenki megbánja, hogy maradt, csak akkor már túl késő.
üdv, egy végzős német-töris
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!