Nincs tanár képzettségem, de most, vészes tanárhiány esetén lehetnék pedagógus?
Hiába van diplomája, akkor is 5 év.
Nekem egyszak magyaros diplomám van, és le akartam tenni mellé az angolt. Régen adtak kedvezményt, azt hiszem 3 év alatt meg lehetett csinálni a B-szakot. Most már nem, akkor is 5 év. Igaz, hogy az 1. évben alig lett volna órám, de az idő szalad, na meg a féléves tandíjat ugyanúgy ki kellett volna fizetni. Az órák egymásra épülnek elvileg, tehát nem tudtam felvenni a másodéves órákat, dékáni engedély kell hozzá, de hiába írtam neki, válaszra sem méltatott. Így a végén nem iratkoztam be. Nekem 5 évet nem ér meg, az egész önköltségen több millió lett volna, kicsit drága hobbi.
Pedig ilyen vészes tanárhiány esetén lehetnének kicsit rugalmasabbak is.
Szakképző iskolákban, szakgimnáziumokban nem fizetnek annyira rosszul, kb 80.000-100.000-rel többet kapnak ott a tanárok. Nézzétek meg az álláshirdetéseket mind általános iskola, vagy ritkán gimnázium, de azért oda még találnak.
Általános iskolában viszont nem nagyon találnak informatika tanárt, főleg falun. Igaz, hogy itt egy évfolyamon 1 osztály van, és heti 1 órájuk van, szóval heti 4 órában keresnek hozzánk is óraadót. Legrosszabb esetben felvehetnek téged, és ennyiben kipróbálhatod magad, hogy hogy tetszik. De nyilván csak hobbinak, mert ennyi órából nem lehet megélni. Próbálj meg egy általános iskolát. Nálunk már tavaly is a magyartanár tartotta az informatika órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!