Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Hogy lehet ilyen egy igazgató?

Hogy lehet ilyen egy igazgató?

Figyelt kérdés

Az igazgatónőnk egy oligarcha. Magániskolába járok és szerintem fejébe szállt a hatalom. Kiskirálykodik fölöttünk, beszabályozza az életünk összes percét (hétvégén nem mehet el barátnőmhöz és aludhatok nála ha nem kérek TŐLE [igazgatónő]engedélyt).

Folyamatosan piszkál, kihasználva hatalmát olyan dolgokat kényszerít rénk, ami sehol sincs a házirendben.

Nem engedi, hogy kávézókba járjunk, mert az ott dolgozó emberek "nem a mi szintünk", "tanulatlan bunkók" stb.

Nem tudjuk, mit csinálhatunk vele, mert visszaszólni nem lehet. Mivel magángimnázium bármikor kirúgathat minket egy mondvacsinált indokkal.

Mit csináljak (csináljunk), hogy ne készüljünk ki idegileg?

2010. szept. 23. 21:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
menny át máshova. Én nyugodtan járnék kávézóba és ott aludnék mindenkinél. Ilyet nem szabhat meg az igazgató.
2010. szept. 23. 21:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Én már megyek félévtől, de nem is magam miatt annyira... (Bár én vagyok a második az utálati listáján)

Hanem a többiek miatt aggódom. Ők pedig nem mehetnek át, mert a sulinak nincs a tanrendjében fizika és kémia ezért ezeket meg kéne tanulniuk és pótvizsgázniuk annyi évből, amennyit nem tanultak...

2010. szept. 23. 21:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Jah, és mindez beleszámít a magatartás jegyünkbe, ami befolyásolja (jelentősen) a tandíj összegét.
2010. szept. 23. 21:58
 4/10 anonim ***** válasza:
melyik iskolarol is van itt tulajdonkeppen szo?
2010. szept. 23. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Rettenetesen furcsán hangzik ez az egész. Kezdve attól, hogy egyáltalán nincs kémia meg fizika: ezt ők nem tehetik meg, a Nemzeti alaptanterv minden iskola számára kötelező. Az iskolának, mivel fizetős, nem érdeke, hogy kirúgja a tanulóit. Az igazgató nem tudja ellenőrizni a szabadidő eltöltését. És a szülők nem engedik át gyerekük nevelését az iskolának. Szóval ez a kérdés több mint különös...
2010. szept. 23. 23:11
 6/10 A kérdező kommentje:

Bocsánat, rosszul mondtam. Kémia és fizika van de csak a történelme. Tehát ilyen tudósok éltek, ilyen dolgokat dolgoztak ki és finish.

A hétvégi dolgok pedig beletartoznak a magatartásba. Ha nem szószerinti indoklásban akkor modva csináltan rakja bele.

Amúgy meg alapítványi iskola ezért ha nincs is diák akkor is van pénz.

2010. szept. 24. 19:14
 7/10 A kérdező kommentje:

22:27-es

bocsi, hogy nem válaszolok, de már paranoiás vagyok. Olyan helyen is vannak "kémei" és talál meg mindent, ahol az ember nem is gondolná, így nem említeném.

2010. szept. 24. 19:42
 8/10 anonim válasza:

Szerintem fogadd el, hogy magániskolába jársz, nem úgy működik, mint egy "köz"suli. Vannak szabályok, adott esetben akár az igazgatónőtök által kialakítottak is.

Én 1 évig jártam közfenntartású suliba, de nagyon rossz volt. Sok neveletlen, buta gyerek... Azután 3 évet magániskolába jártam, nagyon jó volt. Nálunk is voltak ilyen íratlan szabályok, amik bizony nem mindig tetszettek. Én viszont betartottam őket, és örülök neki.

Kávézókból pedig vannak magasabb színvonalúak, ahol nem "tanulatlan bunkók" vannak, megütnek egy elég magas szintet. Szerintem, aki a magániskolát megengedheti magának, az az ilyen helyeket is.

Azért kitartás! Tanulj sokat! :)

L19

2010. szept. 25. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem tetszik, mért jársz oda? Nem kell szenvedni ...
2010. szept. 25. 22:12
 10/10 A kérdező kommentje:

Én le is fogok lépni félévtől Amerikába.

A többiek pedig mind más-más indokért. Pl.: a fizika és a kémia hiánya. Vagy az, hogy s szülők nem akarják észre venni, hogy a gyerekük ki van idegileg.

Én is jártam állami iskolába másfél évig és ki kell jelentenem, hogy sokkal jobb volt. Azt hittem, hogy jobb lesz ebben a suliban, mert az igazgatónő mindent össze-vissza ígérgetett mielőtt fölvettek volna, de utána egyet sem tartott be. (pl azért jöttem át, mert a művészeti oktatás a másik suliban nulla volt és nekem kell ahhoz, hogy belsőépítész legyek. Most annyival vagyok előrébb, hogy van művtörim, de rajzom még mindig sehol, pedig ígéret megvolt és az a felvételi tantárgy nem a művtöri.)

Másik lány orvosira szeretne menni, be lett neki ígérve a biológia, itt van már három éve, jövőre érettségizik és még mindig sehol nincs a biosz oktatása.

A kávézóról meg annyit, hogy az igazgatója több diplomás ember, a dolgozók meg vagy diákok, akik a közeli főiskolán tanulnak, vagy rendesen dolgozó emberek. Egy elég magas szintű kávézóról van szó.

2010. szept. 26. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!