Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Orvosisok! Kinek mi vált be?

Orvosisok! Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
A rossz időbeosztásom miatt már csúsztam egy évet és nem akarom hogy többször előforduljon (a másodévet ismétlem). Nektek milyen tanulási rutin és időbeosztás vált be év közben? Nem akarok kiégni sem meg bukni sem. Van valami módszer arra hogy hogy átmenjek meg lehetőleg a mentális állapotom is túlélje az egyetemi éveket?

2022. aug. 17. 11:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Fel a fejjel!

Én már végeztem az orvosin, most másoddiplomát csinálok. Mindkét szakon ugyanaz a módszer bizonyult eredményesnek: ne hagyj semmilyen újdonságot a vizsgaidőszakra. Rendszeresen, lehetőleg minden nap foglalkozz az anyaggal, egész félévben inkább egy kicsit előbbre tarts, mint hátrébb. Ez borzasztóan stréber hozzáállásnak tűnik, de az a helyzet, hogy ha akár csak 1-2 hét hátrányba kerülsz, már megvan az esélye, hogy probléma lesz a vizsgákon. Mind az orvosin, mint a mostani szakomon hatalmas anyagot kell megtanulni, és éppen a mentális egészséged érdekében az a legjobb, ha nem hagyod dagadni az elmaradást. Ha a vizsgaidőszakban már csak ismételni kell, akkor szinte biztosan sikeres leszel, akkor is, ha a vizsgán éppen rossz napod van, vagy nem aludtál jól.

Ha megszokod ezt a rendszerességet, azzal megkönnyíted a saját életedet. Harmadéven sem lesz kevesebb az anyag, még ha nem is olyan rossz a híre, mint a másodévnek.

2022. aug. 17. 13:00
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

- rendszeres tanulás már a szorgalmi időszak elejétől kezdve

- saját jegyzetek írása, így már ismerni fogod azt, amit meg szeretnél tanulni

-vizsgaidőszakban a nehéz tárgyakat már csak ismételd, arra addigra ne hagyj új anyagrészt

- bízz magadban, mentálisan is készítsd fel magadat egy-egy vizsgára

2022. aug. 19. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!