Orvosisok, ti mennyit tanultok egy nap kb? És vizsgaidőszakban?
Jelenleg klinikán vagyok, úgyhogy estefelé ha van időm és legfőkébb energiám.
Szorgalmiidőszakban teljesen vegyes, van amikor több kedvem leülni, akkor van hogy naponta-kétnaponta nekiülök. De van hogy napokig semmi és csak heti 1-2x ülök neki.
De pl múlthéten kb 25 órát tanultam, heti 5 napra elosztva, mert egyszerűn voltak napjaim, amikor hazaértem és kb beestem az ágyba.
Vizsgaidőszakban pedig mindennap tanulok amennyit éppen bírok, meg amennyire kell. Ha elakarom olvasni a vizsgára a diasort és elhatározom hogy azt aznap megteszem, akkor képes vagyok 6-8 órán keresztül annak az egy tárgynak a diasorát olvasni, csak hogy meglegyek azzal is. Ha lébecolok, akkor meg van hogy 1.5 órát bírok ülni egyhelyben és szenvedés az egész nap ha akkor erőltetem a tanulást. Így csak reménykedek hogy vizsgáig mindent megtanulok, próbálom magam rávenni, hogy azért amit tudok azt tegyem meg, ne legyen olyan hogy nem nézem át a lehető legtöbbet amire képes vagyok.
Vizsgaidőszakban reggeltől estig, 45-60 percenként (mikor hogy végeztem a tétellel) tartottam 10 perc szünetet, valamint ebéd után vagy este egy nagyobbat (este edzés miatt tetten le előbb). Ha 9 körül nekiálltam, olyan 11 körül befejeztem.
Szorgalmi alatt változó volt, a főbb tárgyakból viszont sosem álltam úgy neki a vizsgaidőszaknak, hogy ismeretlen lenne az anyag sőt, pl anatómiából már “csak” ismételtem, 2 hét felkészülés alatt így kaptam egy négyest. Mondjuk úgy, hogy a szorgalmi első felében keveset tanultam, inkább csak zh-ra, a második felében már azért le-leültem minden nap és hétvégén is, de nem minden szabad percem ment el tanulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!