Orvosisok! Ti mit tanácsolátok? Volt már valaki hasonló helyzetben?
I. éves orvostanhallgató vagyok, a szorgalmi időszakban és a vizsgaidőszak elején minden jól ment, jó jegyeim voltak, még december elején levizsgátam anatómiából 5-ösre. Sajnos január első hetében nagyon beteg lettem,2 hétig fel se tudtam kelni. Nem volt erőm készülni, a vizsgáimat el kellett tolnom. A vége az lett, hogy a másik 3 nagy vizsgám az utolsó hétre maradt egyszerre és nem tudtam rájuk megfelelően felkészülni. Sem a kémia, sem a sejtbiológia, sem pedig a fizika vizsgám sem sikerült. A 11 tárgyamból 3-at buktam, de még így is teljesítem a legalább 18 kreditet, mert nekem 21 lett meg. Vizsgakurzusra 2 tárgy vehető fel, de nekem 3 van. Nem tudom, melyik másik lenne célszerű vizsgakurzusra vennem a sejtbiológia mellé. A sejtbiológiára és a fizikára épül jövőre a 8 kredites élettan, illetve a sejtbiológiára és a kémiára épül jövőre a 6 kredites biokémia. Én ezekből csak az egyiket fogom tudni jövőre felvenni , mert csak 2 vizsgakurzus lehet. Melyiket lenne célszerű? Illetve ha mondjuk jövőre anatból meg mondjuk bikémből leszigózok de pl. az élettan nem lesz meg, akkor hanyadévesnek fogok számítani?
19/L
Mindenképp csúszni fogsz így is - úgy is, innentől kezdve gyakorlatilag mindegy melyik kombinációt választod
Az a baj, hogy hiába szigózol le mondjuk anatból és bikémből, mivel gyakorlatilag (majdnem) minden harmadéves tárgynak előkövetelménye az élettan, így semmilyen harmadéves tárgyat nem fogsz tudni felvenni, ergo maradsz másodéves
Ebből csemegézz (67-68. oldal): meg tudod nézni mi mire épül
Én lehet passzívra mennék a helyedben, mert ha később nem fogod tudni összehozna az év végén szükséges kreditmennyiséget, akkor szó nélkül átraknak fizetősre. Persze nem tudom neked mekkora probléma lenne a fizetős, csak gondoltam szólok.
Nálunk akinek valamelyik hasonló fő tárgy egyike nem lett meg, mindenki elment passzívra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!