Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha csak az számítana, hogy...

Ha csak az számítana, hogy milyen a közösség, melyik egyetemet mondanátok a legjobbnak?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy szerintetek melyik magyar egyetemnek van jó közössége, ez alatt azt értem, hogy sok program van és olyan körülmények, amelyek között van rá esély, hogy egy összetartó közösség alakuljon ki. Nem feltétlen a kollégiumra gondolok. Például a BGE egyik karáról azt hallottam, hogy ott nehéz társaságot kialakítani, mivel minden órára más emberek járnak, azaz alig vannak ismerős arcok. Ez mennyire igaz a többi karra, illetve egyetemre?

2022. aug. 4. 18:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
32%
hozzátenném azt is, hogy az ÁTE-n rengeteg külföldi is van, több mint 50 országból, akik többnyire nyitottak és megismerkedhetsz egy csomó kultúrával
2022. aug. 6. 01:57
 12/17 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a BME-n.

Érdekes hogy itt a kis számokat mondják úgy, hogy senki se járt ilyenre. Szerintem pont hogy igazi közösségi élet csak nagy egyetemen tud lenni, ahol mindenki megtudja találni a hozzá hasonló embereket, és igazi nagy programokat is csak sok embernek éri meg szervezni.

A BME-n rengeteg öntevékeny kör van minden karon. Pl társasjáték kör, film kör, főzőkör. A hallgatói képviseletnek is vannak alszervezetei amik különböző feladatokkal foglalkoznak, és közben egy összetartó társaság lesznek, pl a rendezvényszervező bizottság vagy a Senior kör akik a gólyákkal foglalkoznak.

A BME-n a félév a gólyahéttel kezdődik, ahol a gólyáknak szervezett mindennapos feladatokkal, bulikkal próbálják őket egy csapatba kovácsolni, aztán ott van az egyetemi napok, ami inkább egy mini fesztivál, de régebben délelőtt tartották a karok közötti vetélkedőt, amin minden járnak volt egy kB 20-25 fős csapata és egymás ellen vetélkedtek. Aztán régen volt gólya hajó, amikor az Európa hajót kibérelte egy-egy kar, gólyabál, közben egyes karomon vannak szakestélyek, minden este van valamelyik kollégiumban buli, volt Koli olimpia, amin nem csak kolisok vehetnek részt, régen volt a Szabadság hídon kötelhúzás a Corvinus ellen, volt Hajtány verseny is. Minden karon vannak tavasszal kari napok, amire mi de ki a saját baráti társaságával nevezhet.

Mindenhol vannak olyan emberek, akiket ezek a dolgok nem érdeklik, akik nem azért járnak egyetemre, hogy társasága legyenek es bulizzanak, akik közben dolgoznak, de a BME-n a karonkénti kB 2000 emberből van kB 100-150 aki ezekben részt vesz, kisebb szoros baráti társaságokat alkot és van egy kB 40 fős kemény mag aki mindenben benn van. Ez egy összetartó társaság, egyetem után is találkoznak, visszájárnak később is az egyetemi programokra.

Kis szakokon ugyanúgy van a 30 emberből is 15 aki pont szarik mindenre, lehet be se jár órákra, a maradék 15 meg lehet pont nem a te érdeklődési köröddel rendelkezik és szervezett programok hiányában nem is nagyon tudsz kapcsolódni velük.

2022. aug. 6. 09:04
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#12: A létszám a közösségi élet minősége szempontjából nem oszt, nem szoroz. Vannak kis létszámú és nagy létszámú karok is kiváló és csapnivaló közösségi élettel egyaránt. Egy közösségi program működhet jól 20 fővel ugyanúgy, mint 100 fővel. Minden a szervezők lelkesedésén, az infrastruktuális adottságokon, és a hallgatók hozzáállásán múlik.
2022. aug. 6. 11:39
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze működhet 20 fővel is, csak ha összesen járnak a karra 70-en,akkor abból nem fog 20 embert se érdekelni a program lehetnek akármilyen hiperelhivatott szervezők. A 2000 fős karunkon voltak általában 15-20 főt érdeklő programok. (filmezések, társasjáték estek, falmászás, esti foci, szakkolégiumi programok stb...)
2022. aug. 6. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
#12: értem amit mondasz, jó részével egyet is értek, de én úgy mondom a 30 fős szakot hogy oda járok, nem csak úgy hasraütésre
2022. aug. 6. 12:57
 16/17 anonim ***** válasza:
22%
Most barátkozni és szórakozni mész egyetemre vagy egy keresett felsőfokú vegzettséget megszerezni?
2022. aug. 8. 05:52
 17/17 A kérdező kommentje:

Már korábban írtam, hogy meghoztam a döntésem, csupán kíváncsiságból tettem fel a kérdést.

Akik értelmes választ adtak azoknak köszönöm!

2022. aug. 8. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!