Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van erre így bármi esély?...

Van erre így bármi esély? vagy esélytelen teljesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

12. osztályos leszek ősszel. Egy ideje nagyon nagy vágyam, hogy gyógyszerész lehessek.. Oda biológia és kémia emelt kell. Kellő tanulással (esetleg plusz órákkal, tanárral)sikerülhetne összeszedni annyi pontot mindkettőből, és úgy felkészülni érettségiig, hogy esetleg felvételt nyerhessek? Vagy elkéstem ezzel? Biológiából jobban állok, mint kémiából. Azt az alapoktól kéne átismételnem..

2022. júl. 15. 11:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia, bocsi, hogy én válaszolok, de attól függ, hogy milyen pontszámítási rendszert választasz.

Ha duplázol (azaz csak a biosz és kémia érettségid számítattod felvételikor), akkor a többi érettségid nem lénysges.

Ha pedig az általános pontszámítást használod (tehát minden érettségid arányosan számítod), akkor nem feltétlenül kell olyan "kimagaslóan " (értsd 80-90%) sikerülnie, az a fontos egyedül, hogy a többletpontjaid meglegyenek.

Én így tudom, de lehet valamit tévesen írtam, hiszen még csak kilencesikes vagyok, így igazi tapasztalatom nincsen.

2022. júl. 17. 19:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Én kémiából emeletre 8 hónap alatt készültem 0ról fel, egy idén végzett gyógyszerész :)
2022. júl. 17. 22:26
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és elég jól sikerült 80 százalékos, de sok szorgalom kell hozzá.
2022. júl. 17. 22:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!