Van erre így bármi esély? vagy esélytelen teljesen?
Sziasztok,
12. osztályos leszek ősszel. Egy ideje nagyon nagy vágyam, hogy gyógyszerész lehessek.. Oda biológia és kémia emelt kell. Kellő tanulással (esetleg plusz órákkal, tanárral)sikerülhetne összeszedni annyi pontot mindkettőből, és úgy felkészülni érettségiig, hogy esetleg felvételt nyerhessek? Vagy elkéstem ezzel? Biológiából jobban állok, mint kémiából. Azt az alapoktól kéne átismételnem..
Még teljesen időben vagy.
Alap kémia számolásokkal kezd a nyáron, az elméletre ráérsz ősztől készülni. (Persze, ha van időd képbe kerülni a kémia elmélettel vagy egy részéről a nyáron, annál jobb)
2,
Nem, csak biosz fakton vagyok..Kémián nem:/
Szia!
Szerintem már most (akár holnap is) neki kéne állnod, legalább a könyvek (Villányi Attila számolós kötete, ahogy az előttem lévő is említette és a Mozaik kiadó 11-12.-es Biosz és Kémia összefoglalója) beszerzésének.
Ha elég kitartó vagy, és becsületesen készülsz (a többi érettségire is persze) akkor minden esélyed megvan!
Én a helyedben mindenképpen felvenném a kémia faktot ÉS elmennek magántanárhoz is. Mivel így sokkal egyszerűbb és hatékonyabb lenne a készülésed (tekintve, hogy a fakton már gyorsabban, tudásra építve haladnak, így szükséges mellé a magántanár).
Nagyon sok sikert kívánok, szívből remélem, hogy sikerülni fog! <3
Üdvözletem!
Ha az időt rászánod, akkor még bőven van időd. Szánd rá az idődet nagyon. ha van lehetőséged magántanárra, élj vele a lehető legjobb eredmény érdekében.
Én most amúgy 21-ét várom, jó lenne, ha kiderülne felvettek-e vagy nem.
Most pontszámítással addig is tervezhetsz, mindig tedd magasabbra a lécet, így ha nem sikerül a tervezett pontszám, akkor is még nem feltétlen lesz baj. 75-75 eredménnyel duplázással bejuthatsz, ha a kémia éppen 60, a biosz viszont 90 vagy fordítva az is megfelelő. Ha jó tanulmányi átlagod volt és érettségin a többi tantárgyból is jól teljesítesz, akkor kevesebb biológia-kémia eredménnyel is bejuthatsz. Fókuszálj a biológia és kémiára elsősorban, de a többit se sz.rd le, mert lehet baj esetén azok húznak fel.
Tényleg szánd rá az időt, én így utólag visszagondolva tudom, hogy nem jól kalkuláltam. Ráérünk, ráérünk, utána meg uh b...meg. Én nem jártam tanárhoz, lusta is voltam, de az Isten megsegített, kémia írásbelin azt hittem megbuktam, ami kiderült nem lett olyan vészes (írj mindent baj esetén, tippelj, ne hagyd üresen) és szóbelivel is felhoztam. Nem ötös, de többletpont megvan és a négyes is. A biológia jól sikerült szerencsére, valamint a középszintűek is.
Van egy éved. Youtube-on nézd meg az emelt kísérleteket, jegyzetelj belőle. Könyvek kinek mi, nekem Mozaik 11-12 volt meg utolsó pillanatban kaptam egy emelt szóbeli tételest, címét már nem tudom, A-B-C tételekre volt bontva, 150-es azt hiszem. Számolásra szánd rá az időt, rögzüljön be minden képlet, hogy kapásból de nem elkapkodva hamar meg tudd oldani.
Sok sikert kívánok!
Köszönöm mindenkinek:) Most nagyon motivált vagyok. Megvettem a könyveket is, amiket ajánlottatok többen:)
21.49: ez lehet, buta kérdés lesz, de hogy lehet az, hogy ha a többi tárgyból jobban teljesítek, akkor kevesebb biosz-kémia ponttal is beérem?:o nem csak ezt a két tárgyat nézik felvételikor?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!