Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire esélyes, hogy átmegye...

Mennyire esélyes, hogy átmegyek a mostani magyar érettségin, ha abszolút sötét vagyok belőle?

Figyelt kérdés

Nagyon hülye vagyok irodalomból pedig mindig igyekeztem figyelni az órán, de egyszerűen förtelem magyartanárunk van. Olyan hiányosságaim vannak, hogy néha keverem Petőfit Adyval. Most hogyha megkérdeznétek, hogy mit tudok Petőfiről, egy mondatot se tudnék mondani. Nyilván egy kötelezőt se olvastam el. Nehéz lenne így a kettest elérni?

Ha a tételeket megtanulom az elég kb? Novellaelemzéshez/Verselemzéshez ötletek? Íratott már velünk ilyet, de az nekem mindig 2-es, 3-as lett és sose mondta el, mi vele a baj….

Nálam az is nagy gond, hogy még általános műveltségem sincsen nagyon. Irodalmi feladatlapot amikor íratott velünk, akkor kérdés volt, ki az a Daidalosz és Ikarosz és nekem fogalmam sem volt pedig ez állítólag tök alap. Egyszerűen nekem annyira semmitmondó Antigónétól kezdve az Úri Múriig minden, hogy nem tudom őket a fejemben tartani.

ma 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha jó a kettes-hármas jegy, akkor bőven elég a szövegértés és egy kis rizsa a novellához.
ma 18:48
 2/4 anonim ***** válasza:

“Olyan hiányosságaim vannak, hogy néha keverem Petőfit Adyval.”

Kizárólag a te hibád.

Összekeverhetetlen. Petőfit már 2. elemiben kezdtek tanulni, Adyt nyolcadikban. Két külön világ.

ma 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Most 10.-es vagyok, és még mindig nem vettük Adyt.
ma 21:08
 4/4 anonim ***** válasza:

Az irodalomérettségi leginkább nem a lexikális tudásra, hanem a kompetenciákra épít. Nem lesz fényes érettségid, de nem valószínű, hogy megbuknál. Nem is ismerek olyat, akit irodalom érettségin buktattak volna.

Egyik osztálytársam úgy sem bukott töriből, hogy arról írt esszét, hogy a második világháborúban Németország, és a Szovjetunió harcolt az USA, és Nagy-Britannia ellen, és szóbelin azt mondta (utána jöttem, hallottam), hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc azért robbant ki, hogy kiszakadjunk az Európai Unióból... Bár lehet csak jó fejek voltak vele, mert mindenki tudta hogy papíros, nem akarták megszívatni. Nem is ment egyetemre, de valamilyen felsőoktatási szakképzést elvégzett a BGE-n, ahol a belépés feltétele az érettségi volt, szóval nem hiába engedték át.

ma 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!