Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Azok akik szerint változatatás...

Azok akik szerint változatatás kénne a magyarországi oktatási rendszeren milyen konkrét elképzelésük van a jelenlegi helyett?

Figyelt kérdés

2022. jún. 11. 09:12
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Csak részben értelek. Az eü és az oktatás csak most került a BM alá. Nem mintha az Emberi Erőforrás vagy mi is volt, jobb lett volna, de nem volt önálló. Nem szeretném politikai irányba elvinni a dolgot, de a rendszerváltás után és a balos időszakokban emlékeim szerint azért legalább a tanszabadság és a helyi autonómia nagyobb fokú volt.

Az egyébként miért lenne baj, hogy a mg GDP-n belüli aránya csökken, agrárországnak lenni 2022-ben nem túl szerencsés.

Ettől még persze simán lehet, hogy igazad van abban, hogy egy önálló oktatási minisztérium önmagában valószínűleg nem hozna változásokat.

2022. jún. 11. 15:52
 12/23 anonim ***** válasza:

7

Nem rólam van szó, hanem a becsületről. Rengeteg diák hiszi azt, hogy rendjén van az, hogy szarnak a fejére csak azért, mert az állam fizet helyette, ő majd csak utólag dolgozza le. És ezért nem érzi a súlyát annak, hogy meglopják.

Én önkéntes alapon tanítok, nem kérek érte pénzt vagy alig, azt is csak akkor, ha más tudom, hogy átment a delikvens.

De azért tanítok, hogy megmutassam, hogy lehet így is és hogy egyáltalán nem vészes az anyag, csak más, aki pénzt is kap érte, beleszarik, miközben azt hiszi, hogy az ő seggéből süt a nap.

Arra akarom ránevelni a tanítványaimat, hogy azok felé is támasszanak elvárásokat idővel, akik százezreket és éveket vesznek el tőlük, gyakran a nagy büdös semmiért, az undorítóan hitvány színvonalért és egy darab papírért cserébe, amit ma idehaza szinte nem is lehet magánintézményben megszerezni. Ott te vagy az ügyfél, ott ha elzárod a pénzcsapot, lehúzhatják magukat, itt pedig ki vagy szolgáltatva, ha diplomát akarsz és ez undorító.

Ha már tanítok és megmutatom, hogy így is lehet, szeretném, ha igenis felháborodnának azon, hogy máshol, ahol fizetni kell, még erre sem képesek.

2022. jún. 11. 16:12
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Ezt próbálom elmagyarázni, de nem akar leesni. Ha bejön egy oktató vagy tanár és normális órát tart, a diákjai arcába tolva azt, hogy igenis ez értetek van és éljetek a jogaitokkal, hogy megfelelő szolgáltatást kapjatok, mert én azért vagyok itt, talán idővel ki fogják kérni maguknak, hogy a többi selejt miért nem képes erre. És talán nem húzzák össze magukat, mikor egy oktató képes kiejteni a száján azt, hogy azért hagyja őket magára, mert a való élet is ilyen. Meg mert az intézménynek nincs pénze erre meg arra (miközben amit más használ, az ingyenes, csak nem kellene egy ignoráns fasznak lenni és felvenni a fizut a semmire).

Bízom benne, hogy ha a hallgatóság (és ez nem csak az egyetemre vonatkozik) több jó példát tapasztal a saját bőrén, idővel rájön, hogy talán nem oké az, ahogy a többi hulladék viselkedik velük. És talán fel meri emelni a hangját.

2022. jún. 11. 16:17
 14/23 anonim ***** válasza:

"Ezt próbálom elmagyarázni, de nem akar leesni."

Ne legyél arrogáns.

Biztosan van oka annak, hogy indulatos vagy, de az még nem jogosít fel erre.

Írtam már, hogy közvetlenül nem tudom milyen a mai állami finanszírozású felsőoktatás. De közvetve azért igen, a fiam a BME hallgatója. Elég kritikus és elég okos ahhoz, hogy elfogadjam a tanárairól és a képzésről alkotott véleményét. Nos, "a többi hulladék" remekül pallérozza őt. Oké, tudom, hogy nem erre írtad és sarkítok, de szándékos.

Amiről írsz, az szerintem egyszerre generációs és kulturális probléma, értve ezen azt, hogy nemcsak az van, hogy idővel maguk a tanárok is gyakran autoriter személyiségekké válnak , hanem, hogy a magyar felsőoktatás is tekintélyelvű.

2022. jún. 11. 16:34
 15/23 anonim ***** válasza:

14

Remekül pallérozza, MINT KUTATÓ. És a diákok remekül teljesítenek KÜLÖNBEN MEGBUKNAK, és fizethetnek mégtöbbet. Úgy én is motivált lennék tanulni egy szarul leadott anyagból, hogy tudom, hogy ha nem teszek meg mindent magamtól, miközben az, akinek ez a feladata lenne, csak seggeket nyal, hogy használja az intézmény erőforrásait a saját projektjeire és presztízsére a kutatás során.

Jártam BME-re is, ott szereztem az egyik diplomám, nekem igazán kár kiselőadást tartani arról, hogy ki mit és hogyan palléroz ott vagy máshol.

2022. jún. 11. 16:52
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Az autoriter oktatás meg nem jelenti azt, hogy hátradőlhetek segget vakarni az oktatásban, ami az egyik feladatom, mert a kutatás jobban izgat, ami a másik feladatom.

Ez igénytelenség. És undorító poroszos stílus, amit egy percig sem szabadna elviselni.

2022. jún. 11. 16:54
 17/23 anonim ***** válasza:

És, ha én nem értek egyet a "szarul leadott" anyag hipotéziseddel?

És, ha én azt az álláspontot képviselem, hogy nem a tanár hibája, hogy olyan hallgatók is felvételt nyernek szakokra, akinél a bemenetnél hatalmas gap tátong a hozott és az elvárt teljesítmény között?

ez olyan, mintha a fejemre olvasnád, hogy milyen egy sz.r,mit is írtál? "hulladék" tanár vagyok gimnáziumban, csak mert nem tanítom meg olvasni és szöveget értelmezni a diákot.

Azt meg akkor te is pontosan tudod, hogy a felsőoktatásban kötelező oktatóként a kutatói tevékenység, ezért elverni a port az érintetteken, nem jogos.

Hogy nem mindenki tud jól előadni és magyarázni az egyébként jó/neves kutatók közül? Az egy dolog. Az van, hogy a tudományos minősítés számít a felsőoktatási minősítési rendszerben és nem az, hogy egy tanár tud-e magyarázni, vagy sem. Azt fogják alkalmazni, aki Habil, mert az akkreditációnál ő számít te meg én meg nem.

2022. jún. 11. 17:06
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az autoriter stílust én sem tudom elviselni, sem emberi kapcsolatokban, sem intézményi szinten, sehogyan sem. Ez a hülyék fegyvere és nehezíti a kommunikációt és a munkát is, nekem ez a tapasztalatom.
2022. jún. 11. 17:10
 19/23 anonim ***** válasza:

Akkor elfogadod, hogy soha nem leszünk egy véleményen. Találkoztam nem egy emberrel, aki azt is racionalizálta, amire normális ember nem találna magyarázatot, mert egyszerűen undorító és inkorrekt. A magadfajták is általában ezt a csoportot erősítik. De több emberrel találkoztam, aki érzi, hogy nincsenek rendben a dolgok és van annyi igazságérzete, hogy ha már tenni nem tud ellene, nem asszisztál mellé. Főleg nem a saját diáktársait baszogatva, amiért várnak valamit a pénzükért.

Nem tudlak meggyőzni és nem is akarlak. Elmondtam az érveimet.

A kutatói tevékenység az, amiért odamennek ezek a szerencsétlenek, nem az oktatás. Az oktatás a szükséges rossz, különben nem kutathatbának az egyetemen, de még doktorit sem szerezhetnének, mit gondolsz, miért pont abba szarnak bele? 😂 A kutatásból van presztízs, körülnyal a szakma. Tisztában vagyok vele, egy ideig akadémiai pályára készültem. Mit gondolsz, mi másért töltöttem lassan 10 évet egyetemi képzésekkel. 😂😂😂 Nem azért, mert ne lenne elég egy diploma is a megélhetésemhez.

"Hogy nem mindenki tud jól előadni és magyarázni az egyébként jó/neves kutatók közül? Az egy dolog. Az van, hogy a tudományos minősítés számít a felsőoktatási minősítési rendszerben és nem az, hogy egy tanár tud-e magyarázni, vagy sem. Azt fogják alkalmazni, aki Habil, mert az akkreditációnál ő számít te meg én meg nem."

Ha szerinted ez így van jól, akkor köpj fel és állj alá. És találj ki hasonló magyarázatot arra, hogy a közoktatásban miért történik akkor ugyanez.

Egy álomvilágban élsz. A fiaddal együtt. Az emberek az első egyetemi képzésük végére jutnak el oda, hogy reálisan lássák a helyzetet. Persze vannak, akik akkor sem.

És nem azzal van baj, hogy nem értesz velem egyet. Azzal van baj, hogy a saját pénzed költöd arra, hogy más emberek ne végezzék el a feladatukat. Az oktatást.

2022. jún. 11. 17:18
 20/23 anonim ***** válasza:

Azt meg nem a rossz előadői stílus számlájára írnám, hogy megvetetem a diákjaival a saját könyvem és otthagyom őket, hogy oldják meg maguknak a feladatot, amit lusta vagyok elmagyarázni, hiszen leírtam a könyvemben. 😂

Tudnék mesélni, és a diára írt szöveg felolvasása csak a jéghegy csúcsa. Nem hiszem, hogy akinek egy kis kritikai érzéke van, jó szájízzel hívja ezeket a dolgokat oktatásnak ennyi tandíjért.

De nem spamelek tovább, mint mondtam, lerágott csont a téma és minden javaslat attól függ, mennyire ásunk mélyre, mert annál több csontváz kerül elő

2022. jún. 11. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!