Ha az egyetem hirdetett egy bizonyos szakot, akkor ha kevés a jelentkező, van esély, hogy mégsem indulna a szak?
"1<40"
Ez csak annyit jelent, hogy az egy kevesebb, mint a negyven...
Köszönöm szépen mindekinek 💖
Az utolsónak pedig egy kérdés. Az egy nem kisebb, mint negyven? 😂
"Az egy nem kisebb, mint negyven?"
Mitha pontosan ezt írtam volna, nem?
Az egy nem kisebb, mint negyven? - Akkor az egy fővel miért is ne indulna a szak? Ha te magad is leírtad, hogy kevesebb.
Igazából nekem mindegy, csak ne erőltesd rám, hogy én vagyok a hülye :)
"Az egy nem kisebb, mint negyven? - Akkor az egy fővel miért is ne indulna a szak? Ha te magad is leírtad, hogy kevesebb.
Igazából nekem mindegy, csak ne erőltesd rám, hogy én vagyok a hülye :)"
Én senkire semmit, csak azt mondom, hogy abból a puszta ténymegállapításból, hogy az egy kevesebb, mint a negyven (ami annyira triviális, hogy nem is értem, minek írják le bárhová), még nem következik, hogy indul-e egy szak vagy nem. Igaziból semmi köze az egyenlőtlenségnek ahhoz, hogy indul-e. Viszont ha azt akarták volna jelezni, hogy 1-től 40 főig akárhány fővel elindítják a szakot, azt nem a < jel fejezte volna ki, hanem a kötőjel mondjuk úgy, hogy "1-40 fővel indul a szak".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!