Kötelező a harmadik idegen nyelv? Mi értelme van? Aki tud angolul, meg mondjuk valami más nyelven, az mindenkivel megérti magát.
Mi értelme megtanulni oroszul, kínaiul, japánul vagy arabul? Kötelező a 3. idegen nyelv? Eleve miért adnak lehetőséget gimnáziumban az ilyen tanulására, ha nem kötelező? Soha semmire nem lenne jó, ha valaki megtanulna egy ilyen haszontalan nyelvet, mint a felsoroltak. Hülye lennék ilyen hülyeségeket tanulni. Bőven elég ha valaki két nyelven beszél. Eleve miért választ valaki ilyen nyelvet vagy miért erre van lehetőség, ha kötelező, ha teljesen hasztalanok ezek a nyelvek? Így is elég sok dolgom van, nemhogy még kötelezően kornyikáljak valamelyik érthetetlen cincogáson. Pont ugyanakkora hülyeség, minthogy egy vallástudománynak nevezett áltudományt tanítanak órarendi keretek között. Azt se értem, hogy azt miért lehet választani.
Túlterheltek a diákok.
Ezt nem lehet ennyire hatarozottan es vegervenyesen kijelenteni, h egy nyelv nem hasznos. Mindegyik fontos lehet az eleted soran, csak szituacio kerdese az egesz. De nem kell tanulnod sem oroszul, sem kinaiul, sem japanul, sem arabul, ha nem akarsz, nincs idod es kedved ra. Kotelezonek valoszinuleg nem kotelezo nalatok sem. Artani meg nem art.
Ami a vallastudomanyt illeti, azert azzal sem akkora tragedia megismerkedni, fuggetlenul attol, h vallasos az ember, vagy nem. Egy felnott muveltsegehez elegge tagadhatatlanul hozzatartozik. De ami ennel sokkal fontosabb, mas emberek gondolkodasanak, valamint a vilagban torteno esemenyeknek a megertesehez nagyban hozzasegithet. Viszont ha nem erdekel, ne valaszd.
Amikor majd jobban kinyilik elotted a vilag, es ujra elolvasod azt, amit most ide leirtal, at fogod ertekelni esetleg a jelen gondolataidat. Kivanom neked ezt a felismerest, ami lehet, h hamarosan, de az is lehet, h soha nem jon el. Kozepiskolaban en is hasonloan velekedtem dolgokrol, mint most Te, es a mai eszemmel es tapasztalataimmal szegyellem magam. Nem is annyira az akkori eretlen gondolataim miatt, hanem amiatt, h ezeket masokkal is ugy osztottam meg, mint abszolut igazsagot. (nincs haszna, nincs ertelme, altudomany, hulyeseg az egesz, stb.)
Ertelek, es megertelek, h most ezekre a dolgokra egyaltalan nem jutna energiad, mert minden xarral el vagytok arasztva amugy is, amit nagyon sajnalok. Az erdeklodes hianya viszont a leterheltseggel nem teljesen magyarazhato meg. Mindenesetre szerencsesek az olyan iskola tanuloi, ahol az altalad felsoroltakat van lehetoseg ingyen tanulni, ugyanakkor nem kotelezo jelleggel. (ha minden igaz).
Engem 12 evig probaltak tanitani oroszra, de oriasi volt akkor bennem, (illetve szinte mindannyiunkban) az ellenallas. Hasznos lenne most szamomra ez a nyelv? Rendkivul! Erdekelne? Valamennyire igen. Ingyen tanulhatom? Tanarral nem igazan. Almomban nem gondoltam volna erre a fordulatra. Egyebkent eleg jol beszelek azota harom masik europai idegennyelvet, de az orosz a munkamban akkor is meglehetosen jol jonne! A tobbi nyelv, amit felsoroltal, meg csak hab lenne a tortan. Sokunk tortajan.
Ezt a kerdest feltenni, amit ide kiirtal, ugy egyaltalaban, meg a jelenlegi nemzetkozi helyzetben is... a fiatal korodra es a tapasztalatlansagodra utal. Ezzel nem akarlak megserteni, es egyaltalan nem nezlek le!!! A lenyeg az, h az igenyed es az erdeklodesed idovel kepes megvaltozni csak ugy magatol is, a tapaszatlataid bovulesevel is, meg attol is, h szamodra eddig teljesen elkepzelhetetlen szituaciokba sodorhat Teged (is) az elet.
Nem akarok semmi pluszt vállalni. Rühellem a különórákat és nem értem miért adnak lehetőséget másoknak történelemverseny előkészítőkre, matekverseny előkészítőkre, vallás és filozófia tanulásra és egyéb nyelvek tanulására.
Én megmondom a többi diák helyett is hogy rossz meg felesleges és nincs szükségük rá. vannak szintén diák ismerőseim, a környezetemből rögtön tudnék 3-at említeni, akik így gondolják.
A vallás"tudományt" és a filozófiát illeti áltudomány mind a kettő. A teológiát is betiltanám, mert csak arra jó, hogy leterhelje a diákokat, a vallásos emberek pedig egytől egyig primitív idióták. Senki nem tudna nekem egyetlen egy szerzetes vagy vallási személy nagy művészt vagy tudóst mutatni.
A kínai, arab, japán, orosz hogy jöhetne jól valaha is nekem? Kína, Japán és Oroszország nem befolyásosak manapság. Régen voltak csak azok. Ha angolul tudok, mindenkivel megértem magam. Felesleges tudnom mondjuk kínaiul. Amúgy is az egyik legegyszerűbb nyelv, ha akarnék pár hét alatt középszinten megtanulnék. Az arab, meg az összes sémi nyelv is egyszerű lehet, mivel az arab egy primitív, kereskedő, analfabéta birodalom volt, semmi tudomány nem kapcsolódik hozzá, így egész biztos nem lehet bonyolult nyelvük.
Én nem akarok a szabadidőmben is pihenni! Ne kényszerítse rám senki! Én a kötelezőt teljesítem. Miért nem elég annyi?
Akkor majd azon se csodálkozz ilyen felfogással, hogy a munkahelyek a kötelező minimumot fizetik majd csak és ha kérdezed őket miért, csak ennyit kérdeznek vissza:
"Miért nem elég annyi?"
Ha nem kötelezó miért van egyaltelán rá lehetőség?
Ha van rá lehetőség, akkor kötelező.
Kérdező! Ha a képességeid miatt különórákra kell járnod az a te bajod és nem a rendszeré. Sokan vannak akik különóra nélkül jobban teljesítenek mint te külső segítséggel. (Magasabb IQ, jobb képesség, több szorgalom) Mivel neked nem megy valami, mert hiányoznak a képességeid akkor azt meg kell szüntetni?
Ebben a topicban a válaszolók többsége látja, hogy nem te vagy a legélesebb kés a fiókban. Most akkor mindenki hülye és csak te vagy helikopter?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!