Kötelező a harmadik idegen nyelv? Mi értelme van? Aki tud angolul, meg mondjuk valami más nyelven, az mindenkivel megérti magát.
Mi értelme megtanulni oroszul, kínaiul, japánul vagy arabul? Kötelező a 3. idegen nyelv? Eleve miért adnak lehetőséget gimnáziumban az ilyen tanulására, ha nem kötelező? Soha semmire nem lenne jó, ha valaki megtanulna egy ilyen haszontalan nyelvet, mint a felsoroltak. Hülye lennék ilyen hülyeségeket tanulni. Bőven elég ha valaki két nyelven beszél. Eleve miért választ valaki ilyen nyelvet vagy miért erre van lehetőség, ha kötelező, ha teljesen hasztalanok ezek a nyelvek? Így is elég sok dolgom van, nemhogy még kötelezően kornyikáljak valamelyik érthetetlen cincogáson. Pont ugyanakkora hülyeség, minthogy egy vallástudománynak nevezett áltudományt tanítanak órarendi keretek között. Azt se értem, hogy azt miért lehet választani.
Túlterheltek a diákok.
1. Ezek szerint vannak normális iskolák...
De eleve. Mi értelme a harmadik idegen nyelvnek? Nem szükséges a diplomához és soha nem jöhet jól, ha valaki az általam felsorolt nyelveken beszél. Az én iskolában tanítanak ilyen nyelveken is.
Hát még mit nem. Nem vállalok pluszt. A diákok túl vannak terhelve.
Pihenj, fáradt vagy.
Helyesen sem tudsz írni.
Tudtommal csak egy 2. nyelv kötelező, nálunk mikor én középsulis voltam angol után volt német, francia és orosz mint opció.
Egyébként meg hasznosak a nyelvek, nem mindenki beszél angolul és vannak elég ütős kombinációk, hozzáteszem köztük a kínai is az mivel valakinek kommunikálni kell velük is ha valamit le kell gyártatni vagy tárgyalni kell.
Kérdező, sajnos nagyobb problémád is van annál, hogy hány nyelv a közelező; nevezetesen az, hogy az agyad közel sincs jól bekötve, és hülyeségeket írkálsz.
De, hogy legyen megválaszolva is a kérdés; egyrészt tedd össze a két kezed, hogy van lehetőséged sokrétűen tanulni. Nem fogsz belehalni, hogyha egy kicsit beszélsz a 3. nyelven is. A másik dolog meg az, hogy lehet, hogy valaki pont az oroszt könnyebben el tudja sajátítani, mint mondjuk az angolt vagy a németet, mert arra jobban rá tud állni.
A magyar közoktatásban sehol sem kötelező a harmadik idegen nyelv. A gimnáziumban van lehetőség akár három idegen nyelvet tanulni de ez fakultatív.
Van akinek a nyelvtanulás hobbi és szórakozás. Tetszik vagy sem de ez a nagy büdös igazság.
Olyan nincs, hogy haszontalan nyelvtanulás.
Feleeges ezen rágódnod. Ha nem tetszik akkor ne tanulj három nyelvet, de hagyd hogy mindenki más szabadon döntsön ebben a kérdésben. Ne te legyél az ügyeletes megmondóember.
Gimnáziumba jár a pöcsös és többször leírja, hogy túlterheltek a diákok. :D
Én dolgozok és még mellette mesterképzésre is járok, még se vinnyogok senkinek, hogy jajj de rossz nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!