Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen jogon tiltják meg...

Milyen jogon tiltják meg gimnáziumokban a rövidnadrág és a rövid szoknya viselését?

Figyelt kérdés

Most olvasgattuk a megjelölt gimnáziumok házirendjét és egy elég erős, keresztény, egyházi gimnáziumban tilos a rövidnadrág viselése, még nyáron is és kizárólag olyan nadrágot szabad hordani, ami a bokát is takarja. Milyen jogon tiltják meg? Süljenek meg a diákok? Egyébként hallottam, hogy egy ismerőstől, hogy egy zsidó, vallásos gimnáziumban is be van tiltva.

Milyen jogon? A szülők miért nem szólalnak fel az ilyen szigor ellen?

2022. jan. 31. 21:36
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%
Ha már a dresszkódon ennyire ki vagy akadva, garantálom, hogy nem ez lesz az utolsó, ami ki fogja ütni a biztosítékot. Egy erős iskola nem véletlenül lesz az. Ha nem tudsz azonosulni a szellemiségével, ne oda küldd a gyereked.
2022. febr. 1. 10:05
 22/49 anonim ***** válasza:
93%

21: 100%! :-)

Az ilyen szülők szoktak hepciáskodni, hogy demiéééértkellmisérejárni, és hasonlók miatt... Pedig felvételizés ELŐTT pontosan tudták a szabályokat, házirendet.

2022. febr. 1. 10:25
 23/49 A kérdező kommentje:
Ugyanígy egy zsidó iskolában milyen jogon írják elő a kipát? Ha valaki nem szereti, miért kell kötelezően hordani? Eleve nem értem miért vannak egyházi tulajdonban az iskolák, mindenesetre én oda akarom járatni a gyerekeim, mert több pénzt kapnak.
2022. febr. 1. 15:55
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szereti, ne járjon oda és a témát már lezárhatnánk.

A gyereked ettől még komolyabb kihívásokkal fog szembesülni.

Az iskolának adott több pénz, nem feltétlenül jelent nívósabb oktatást.

2022. febr. 1. 15:59
 25/49 anonim ***** válasza:
100%
A 23-as után már pecsétes troll bizonyítvány is kiállítható... :-DDD
2022. febr. 1. 16:00
 26/49 anonim ***** válasza:
100%
JELENTETTEM a 2 kiírt kérdésedet, mert provokálni akarsz.
2022. febr. 1. 16:06
 27/49 anonim ***** válasza:
68%

Olyan jogon, ahogy egy munkahely is előírhat öltözködési szabályt a dolgozóinak. Én nem vagyok az öltözködési szabályok ellen, főleg nem gimiben. Pár év múlva dolgozni fognak, mikor tanulják meg, hogy vannak szabályok intézményekben, ha nem most?

"Ameddig a mi adóforintjainkból tartják fent közintézmény."

Ahogy azt a hivatalt is adóból tartják fenn, ahol a férfi hivatalnokoknak is kötelező a hosszú nadrág és ing, és a nők sem mehetnek be segget alig takaró szoknyában nyáron sem.

2022. febr. 1. 16:38
 28/49 anonim ***** válasza:
67%

"Pár év múlva dolgozni fognak, mikor tanulják meg, hogy vannak szabályok intézményekben, ha nem most?"

Abszolút jogos! Majd ott is nekiállnak hőzöngeni, és csodálkoznak, ha másnap az utcán találják magukat... Mert egy munkahelyen nix demokratikus bullshitelés - ott kőkemény hierarchia és követelmények vannak.

2022. febr. 1. 16:43
 29/49 A kérdező kommentje:

#27.

A térdnadrág sincs megengedve. Csak bokát és könyököt takaró ruha engedélyezett.

2022. febr. 1. 18:05
 30/49 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden intézmény ott húzza meg a határt, ahol jónak látja. Lehet menni máshova is, ha nem tetszik. Valamit valamiért: ha ilyen iskolába akarod járatni a gyerekedet, ez az ára.
2022. febr. 1. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!