Milyen jogon tiltják meg gimnáziumokban a rövidnadrág és a rövid szoknya viselését?
Most olvasgattuk a megjelölt gimnáziumok házirendjét és egy elég erős, keresztény, egyházi gimnáziumban tilos a rövidnadrág viselése, még nyáron is és kizárólag olyan nadrágot szabad hordani, ami a bokát is takarja. Milyen jogon tiltják meg? Süljenek meg a diákok? Egyébként hallottam, hogy egy ismerőstől, hogy egy zsidó, vallásos gimnáziumban is be van tiltva.
Milyen jogon? A szülők miért nem szólalnak fel az ilyen szigor ellen?
21: 100%! :-)
Az ilyen szülők szoktak hepciáskodni, hogy demiéééértkellmisérejárni, és hasonlók miatt... Pedig felvételizés ELŐTT pontosan tudták a szabályokat, házirendet.
Ha nem szereti, ne járjon oda és a témát már lezárhatnánk.
A gyereked ettől még komolyabb kihívásokkal fog szembesülni.
Az iskolának adott több pénz, nem feltétlenül jelent nívósabb oktatást.
Olyan jogon, ahogy egy munkahely is előírhat öltözködési szabályt a dolgozóinak. Én nem vagyok az öltözködési szabályok ellen, főleg nem gimiben. Pár év múlva dolgozni fognak, mikor tanulják meg, hogy vannak szabályok intézményekben, ha nem most?
"Ameddig a mi adóforintjainkból tartják fent közintézmény."
Ahogy azt a hivatalt is adóból tartják fenn, ahol a férfi hivatalnokoknak is kötelező a hosszú nadrág és ing, és a nők sem mehetnek be segget alig takaró szoknyában nyáron sem.
"Pár év múlva dolgozni fognak, mikor tanulják meg, hogy vannak szabályok intézményekben, ha nem most?"
Abszolút jogos! Majd ott is nekiállnak hőzöngeni, és csodálkoznak, ha másnap az utcán találják magukat... Mert egy munkahelyen nix demokratikus bullshitelés - ott kőkemény hierarchia és követelmények vannak.
#27.
A térdnadrág sincs megengedve. Csak bokát és könyököt takaró ruha engedélyezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!