Milyen jogon tiltják meg gimnáziumokban a rövidnadrág és a rövid szoknya viselését?
Most olvasgattuk a megjelölt gimnáziumok házirendjét és egy elég erős, keresztény, egyházi gimnáziumban tilos a rövidnadrág viselése, még nyáron is és kizárólag olyan nadrágot szabad hordani, ami a bokát is takarja. Milyen jogon tiltják meg? Süljenek meg a diákok? Egyébként hallottam, hogy egy ismerőstől, hogy egy zsidó, vallásos gimnáziumban is be van tiltva.
Milyen jogon? A szülők miért nem szólalnak fel az ilyen szigor ellen?
Ne mossunk össze dolgokat. Az iskolának joga van eldönteni, hogy kit és milyen feltételekkel vesz fel. A szülőnek meg joga nem odajáratni.
A legtöbb közintézményben dress code van, nem véletelnül.
Az, meg, hogy ilyen kérdés egyáltalán felmerül,azt jelenti, hogy egyeseknek semmiféle viselkedés- és öltözködési kultúrájuk nincs.
#11.
Mi a fene? Nekem nincs viselkedéskultúrám? Anno én is rövid nadrágban jártam suliba nyáron.
Arab orszagokban 50 fok van, mégse sülnek meg a hosszú nadragokban, ruhákban..
Szóval ez eleg gyengusz kifogas... 😂😂😂
#16.
De mi egy felvilágosult ország lennénk elvileg (!).
#14.
Mert okosak a diákok és sok olyan egyetemre vettek fel a diákjaik közül, amelyek nagyon híresek az egész országban, sőt Európában, illetve a világon is.
Európában, világon is nagyon híresek?
Ez egy vicc volt.
"sok olyan egyetemre vettek fel a diákjaik közül, amelyek nagyon híresek az egész országban, sőt Európában, illetve a világon is"
"Attire
Most Oxford students dress casually but you will need a jacket and tie at least, and a dark suit will probably be needed once in a while (or the women’s equivalent).
There is no “dress code” for tutorials per se, but smart casual dress is strongly advised. Never wear t-shirts, shorts, flip-flops or baseball caps during tutorials (the British regard the wearing of baseball caps indoors as rude and even insulting)."
Ha ők megengedhetik maguknak, hogy bizonyos öltözéket nem illendőnek, sőt, egyenesen sértőnek tartsanak, miért ne tehetné meg egy iskola is, főleg, ha az a célja, hogy a diákjai Oxfordban tanuljanak majd tovább?
17: nézd már meg a legelitebb iskolákat EU-szerte!
EGyenruha van! Kötelezően!
Na akkor mennyire állnál neki pampogni, hogy márpedig a te gyerekedet Oxfordba/Cambridge/stb. akarod járatni, és nem vagy hajlandó megvenni a térdig érő szoknyát, full konzervatív egyéb ruhadarabokat!
Nevetséges, amit itt előadsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!