Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárnak szeretnék jelentkezni...

Tanárnak szeretnék jelentkezni a következő tanévtől 2022- szeptember. Elvileg átalakították a tanárképzés rendszerét. Tudtok képet adni róla hogy milyen lesz ?

Figyelt kérdés

Elvileg 5 éves lesz és már az első évben is el lehet kezdeni tanítani, illetve egy külön egy éves vizsgát kell elvégezni hogy faktot tarthassak.

Eddig ezeket tudom.

2022. jan. 23. 16:09
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, így 1. félév után, hogy elég kemény. Én is föci-törin vagyok. S nem tulajdonképpen ugyanazt, legalábbis nálunk, hanem sokszor tőlünk többet követelnek egy-egy vizsgán, mint egy alapszakostól, a feleslegesebbnél feleslegesebb kutatásmódszertani órákat már meg sem említem, amit olyan véresen komolyan vetetnek. Sajnos, vagy nem sajnos, de én is gondolkozom a váltáson. Bár nem rossz az átlagom, 1 tárgy kivételével minden meglett, de ezt az energiát inkább belefektetem egy jó szakmába úgy, hogy még talán időm is marad mellette. Na, a tanári mellett semmi, szeptember vége óta gyakorlatilag.
2023. jan. 12. 02:51
 22/26 anonim ***** válasza:

Szar az egész tanárképzés, örülök, hogy hagytam az egészet a p.csába 1 évvel ezelőtt.

Most már egy olyan szakra járok, amit szeretek, és nem éhbérért fogok vele elhelyezkedni.

2023. jan. 17. 10:44
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
22. Nem a tanárképzés a rossz, hanem neked más az érdeklődésed és nem szeretted.
2023. jan. 17. 11:52
 24/26 anonim ***** válasza:
#23 Ebben igazad van, de sajnos ilyen kilátásokkal nem érdemes 5 évig szenvedni vele.
2023. jan. 17. 16:02
 25/26 anonim ***** válasza:
43%
24. Nem ez volt a kérdés!
2023. jan. 17. 16:06
 26/26 anonim ***** válasza:
23. De, tragikus, s rossz a tanárképzés, ahogy az egyik kolléga is írta, egy jó részét, amit az egyetemen tanulunk, abból szinte semmit nem fogunk hasznosítani, s mellesleg bizony rendesen szívatják az embert. Pedig én tényleg érdeklődve álltam hozzá ebben az 5 évben, mióta csinálom, de hatalmas nagy csalódás, ami az egyetemen is megy. Ezek tények, katasztrofális a helyzet. Nem biztos, hogy a mostani fejemmel, 20 évesen még1x belevágnék. Most, hogy besűrítették a tanárképzést, még nagyobb szívás, rengetegen panaszkodnak.
2023. jan. 18. 01:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!