Tanárnak szeretnék jelentkezni a következő tanévtől 2022- szeptember. Elvileg átalakították a tanárképzés rendszerét. Tudtok képet adni róla hogy milyen lesz ?
Elvileg 5 éves lesz és már az első évben is el lehet kezdeni tanítani, illetve egy külön egy éves vizsgát kell elvégezni hogy faktot tarthassak.
Eddig ezeket tudom.
Első évben biztos, hogy nem lehet tanítani, nem is tudnál.
Milyen fakultációra gondolsz?
Ha jól tudom, tényleg több gyakorlat lesz (korábban harmadév előtt nem is találkoztak gyerekekkel a leendő tanárok), viszont az elején biztos inkább osztálytermi megfigyelés, nem neked kell mindjárt fullba tanítanod.
Az egyetemek honlapján és a nyílt napokon kellene erről tájékozódnod.
Kedves #6-os kérdező !
Az órarendel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, körübelül mennyi óra várható az első félévben ? Mennyi lesz az ilyen “gyarkolati óra”?
Kedves #7-es kérdező!
Igen énis eddig azt hittem így lesz, majd ma egy cikket olvasva szembesültem vele. A lemorzsolódásról is sokat hallottam, valóban elég nehéz lesz az első 3 év ugyanis ez idő alatt olyan mintha egyszerre 2 Ba-t csinálna az ember.
Igen, tulajdonképpen viszel 2 alapszakot, pszichológiai része is van az oktatásnak, pedagógiai és módszertani is. Kb. 30 tanóra 1 héten.
Mi 18-an kezdtünk és 5-en végeztünk, ebből 3-an lettünk középiskolai tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!