Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárnak szeretnék jelentkezni...

Tanárnak szeretnék jelentkezni a következő tanévtől 2022- szeptember. Elvileg átalakították a tanárképzés rendszerét. Tudtok képet adni róla hogy milyen lesz ?

Figyelt kérdés

Elvileg 5 éves lesz és már az első évben is el lehet kezdeni tanítani, illetve egy külön egy éves vizsgát kell elvégezni hogy faktot tarthassak.

Eddig ezeket tudom.

2022. jan. 23. 16:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Nem akarlak lelombozni és negativkodni, de van-e valami terved a megélhetésre, ha tanár akarsz lenni? Ne haragudj, tényleg nem rossz szándékból írom. En örültem volna, ha valaki lebeszél.
2022. jan. 27. 16:46
 12/26 anonim ***** válasza:
65%
A lemorzsolódás sokszor nem is a szak nehézsége moatt van, hanem akkor jönnek rá a hallgatók, hogy nem éri meg folytatni és inkább váltanak.
2022. jan. 27. 16:47
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

2021 szeptemberében kezdtem történelem-földrajz tanárszakon az ELTE-n, de már eléggé megbántam, valószínűleg elhagyom a képzést.

Rengeteg tárgyunk van, ha felvettem volna az erre a félévre ajánlott pszichológiai tárgyakat is 18(!) tárgyam lett volna, ami eléggé soknak számít. Sajnos igaz, amit előttem is írnak, sokan otthagyják a képzést, mert nagyon nehéz, tulajdonképpen ugyanazokat a követelményeket kell teljesítened, mint az alapszakosoknak, és ez 2 szak esetében rendkívül megterhelő, főleg, ha még nem is ugyanahhoz a karhoz tartozik a 2 szakod. Az sem éppen egy ösztönző tényező, hogy amíg kitanulod a beledet is az 5 év alatt, utána azzal kell szembesülnöd, hogy kb. soha nem fogsz saját életet kezdeni, mert éhbérért dolgozol. Azt már csak halkan teszem hozzá, ha nem tudod hozni a 3,5-ös átlagot, akkor átdobnak önköltséges finanszírozási formára, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve 500 ezer Ft/félév költséged keletkeznek. Aztán meg csodálkozik mindenki, hogy lassan már nem lesz tanár...

2022. febr. 23. 22:59
 14/26 anonim ***** válasza:
21%

13.!

4,5 átlag alatt nem is engednék tanári diplomát kiadni. A jövő generációját csak a kiválóak oktassák. Persze fizessék is meg őket. A finnek a legjobb példa erre.

2022. febr. 24. 09:52
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
#14 Azért ez erős, mert az egyetemen leadott anyagnak, kb. a tizedét sem fogjuk tanítani, mi tanárok. Mellesleg a kiváló tanulmányi eredmények sem garantálják azt, hogy az illetőből jó pedagógus lesz. 18 tárgy mellett, pedig rohadtul nehéz minden tárgyat jól teljesíteni. Nem teljesen vagy tisztában a dolgokkal...
2022. febr. 24. 13:02
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
15. Középiskolai tanárként végeztem, a 4,5 átlag simán hozható. Nekem is volt 18 órám!
2022. febr. 24. 13:06
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
#16 Milyen szakos voltál, és melyik suliban? Mondjuk továbbra is erősnek érzem azt a kijelentésedet, hogy a 4,5-ös átlag könnyen hozható, de persze mindenki másképp veszi az akadályokat.
2022. febr. 24. 15:16
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Nyelv-történelem.Csak 5-en végeztünk a szakpáron, de ezt az átlagot mindenki hozta.
2022. febr. 24. 15:21
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#18 Az ELTE-n? Mert én ott tanulok, és 3 különböző karon van órám, azért is nehezebben összeegyeztethető.
2022. febr. 24. 20:01
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
#16 és 18: Ezt próbáld meg mondjuk matek-fizikán. A 4,0-ba is belegebednél, mert tulajdonképpen nem a középiskola szintjéhez megfelelő tudást szerzed meg, hanem egyszerre veszel részt matematikus és fizikus képzésen.
2022. máj. 31. 08:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!