Tanárnak szeretnék jelentkezni a következő tanévtől 2022- szeptember. Elvileg átalakították a tanárképzés rendszerét. Tudtok képet adni róla hogy milyen lesz ?
Elvileg 5 éves lesz és már az első évben is el lehet kezdeni tanítani, illetve egy külön egy éves vizsgát kell elvégezni hogy faktot tarthassak.
Eddig ezeket tudom.
2021 szeptemberében kezdtem történelem-földrajz tanárszakon az ELTE-n, de már eléggé megbántam, valószínűleg elhagyom a képzést.
Rengeteg tárgyunk van, ha felvettem volna az erre a félévre ajánlott pszichológiai tárgyakat is 18(!) tárgyam lett volna, ami eléggé soknak számít. Sajnos igaz, amit előttem is írnak, sokan otthagyják a képzést, mert nagyon nehéz, tulajdonképpen ugyanazokat a követelményeket kell teljesítened, mint az alapszakosoknak, és ez 2 szak esetében rendkívül megterhelő, főleg, ha még nem is ugyanahhoz a karhoz tartozik a 2 szakod. Az sem éppen egy ösztönző tényező, hogy amíg kitanulod a beledet is az 5 év alatt, utána azzal kell szembesülnöd, hogy kb. soha nem fogsz saját életet kezdeni, mert éhbérért dolgozol. Azt már csak halkan teszem hozzá, ha nem tudod hozni a 3,5-ös átlagot, akkor átdobnak önköltséges finanszírozási formára, ami azt jelenti, hogy onnantól kezdve 500 ezer Ft/félév költséged keletkeznek. Aztán meg csodálkozik mindenki, hogy lassan már nem lesz tanár...
13.!
4,5 átlag alatt nem is engednék tanári diplomát kiadni. A jövő generációját csak a kiválóak oktassák. Persze fizessék is meg őket. A finnek a legjobb példa erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!