Csak én érzem úgy hogy a covid miatt az egyetem se az igazi?
Én már online kezdtem, és habár megyek majd erasmusra, HÖKözök, meg kiutazok, jól tanulok, vannak egyetemi találkozók, mégis azt érzem valami elveszett, valami nem az igazi. Egyszerűen nem felszabadult az élet, az első évem covidban szinte teljes izoláció, és a képzésem felénél tartva (pedig rengeteg tartalom, szakkoli öleli öleli fel ) mintha kb nem is jártam volna egyetemre. Alig alig vannak kontaktok, valakivel mégcsak most találkoztam először. Tanárokat se láttam élőben...
Én próbáltam minden extrát kihozni belőle, sokféle ösztöndíjam is van de mégis hogy kerekedjek fel a hiányérzeten? a bulik, az igazi egyetemi élet igazán kimaradt
És igen, ez legyen a legnagyobb problémám, hiszen nem halt meg senkim meg stb, de kérlek ezekkel ne támadjatok hanem osszatok meg személyes tapasztalatot mit tegyen, ti hogyan érzitek?
Nekem is volt ilyen.
Mondjuk én 2018ban kezdtem az egyetemet, úgyhogy nekem gólyatábor, első élmények még tök normális volt/voltak szóval én úgymond tudom milyen az IGAZI egyetem/egyetemi élet. Aztán másodév felénél jártam amikor bejött ez a nyavaja. És nagyon mérges voltam szintén emiatt és szomorú, mert masodév masodik felére, harmadévre már azért sokkal jobban összeszoknak az emberek, már ismertük egymás nevét stb de a nagy többséggel alig találkoztunk.
Nemrég diplomátam, záróvizsga decemberben személyesen volt. És bár ott mindenki izgul, de közben baromi jó volt újra látni az embereket, azokat is akikkel amúgy nem járok össze meg semmi. Olyan volt mint anno vizsgák előtt, mindenki izgult, beszélgettünk, kiakadtunk, stb:D
Most kezdem majd a mestert és reménykedem, hogy kicsit olyasmi lesz mint régen, de nincsenek vérmes elképzeléseim.
Nem sok jobb van annál szerintem amikor az ember egy olyan közösség tagja amit szeret, oda járhat, jó programok vannak stb stb.
Nagyon jó volt 18-ban, 19ben meg 2020 legelején. Össze sem lehet hasonlítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!