Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért érzem magam hülyènek az...

Miért érzem magam hülyènek az egyetemen?

Figyelt kérdés

Még csak harmadik hete járok, de úgy érzem,hogy a többiekhez képest egy csődtömeg vagyok.

Van 2 srác,akivel jóba lettem, na ők mindig mondják,hogy tök egyszerű ez is meg az is.. èn meg csak így nézek ki a fejemből,hogy most mi is történt az órán.

Gazdasági szakon vagyok, ahol a gazdasági matek, pénzügytan, mikroökonómia megy nehézkesen, na de nekik meg se kottyan én meg màr szégyellem magam.

Szakközépből mentem tovább, ők gimiből, nekem faktom se volt.

Komolyan úgy érzem megfogok bukni, mit csinàljak szerintetek?

Iratkozzak ki ?

2020. szept. 23. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
99%

Én is szakközépből mentem gazdasági egyetemre, korábban nekem sem volt faktom. Gazdmatek, pénzügy, számvitel, statisztika stb., minden meg lett elsőre legalább 3-as 4-essel. A matekos tárgyaim mind ötös lett.

Elmondom hogy sikerült: k*rva sokat gyakoroltam és utánanéztem dolgoknak. Félévközben csak zh-kra tanultam, 1 héttel zh-k előtt már elkezdtem.

Szinte semmit sem jelent a középsulis tudás egyetemen. Én jobban értettem az egyetemi szintű matekot és számvitelt mint a középsulis matekot.

2020. szept. 23. 21:22
 2/9 anonim ***** válasza:
99%
Nehogy kiiratkozz! Ezen minden egyetemista keresztül megy. Tanulj sokat, keress videókat az interneten (tipp: mateking), és kérj segítséget, ha nem megy. Nem könnyű az egyetem középiskola után, meg kell szokni!
2020. szept. 23. 21:38
 3/9 anonim válasza:
99%
Ne iratkozz ki. Az egyetem ritmusát időbe telik megszokni. A sok gyakorlást tudom javasolni, nézd át jól az órán vett gyakorlatokat. Esetleg vegyél pár órát magán tanártól vagy az egyetemi tanár fogadó órájára menj be, vagy a 2 sráctol kérj segítséget. Hidd el, könnyebb lesz, csak legyél kitartó :)
2020. szept. 23. 22:00
 4/9 anonim ***** válasza:
91%

Ne iratkozz ki.

Bulizás helyett ülj le az internet elé, vagy menj el a könyvtárba, vegyél ki szakkönyveket és tanuljál keményen.

Most szagoltál először az élethez, és tanulsz meg IGAZÁN tanulni. A melóhelyen a főnöknek nem akarod majd azt mondani, ha egy nehéz feladattal bíz meg, hogy "inkább felmondok", hanem azt akarod mondani, hogy "Főnök, ez a dolog egyelőre nem tiszta, de holnapra utánanézek és beszámolok róla."

És majd a melőhelyen is a neten és szakkönyvekben tudsz utánanézni a számodra ismeretlen dolgoknak.

Ja, ne az érdekeljen, hogy a fővárosi elitgimis srácok ezt már betéve tudják. Csak saját magad érdekeljen, hogy te is meg tudod tanulni, ha ők is. Gondolj arra, hogy előtted többezer ember már sikeresen megtanulta, akkor te is meg tudod csinálni. Csak te nem gimiben tanultad meg, hanem kicsit később. Ennyi az egész. Ettől még nem vagy hülyébb, mint ők.

2020. szept. 23. 22:32
 5/9 anonim ***** válasza:
91%

Kiiratkozni legalább a félév végéig nincs sok értelme, mert ha fizetősön vagy, a tandíjat nem kapod már vissza, ha pedig államin, akkor ezt az állami félévedet úgyis elhasználtad már a 12-ből. Legalább az első vizsgaidőszak végéig tarts ki.

A helyzetedre egy megoldás mindenképpen van: mielőbb keresni kell egy tanárt, aki korrepetál. Az egyetemek előadás-szerű órái mint tanulási formák nem mindenkinek fekszenek, így láthatóan neked sem. Valószínűleg neked inkább arra volna szükséged, hogy szégyenérzet nélkül bármikor megállíthasd a magyarázót: "állj, most ezt itt nem értem". Kereshetsz a neten is magántanárt, vagy tegyél ki egy hirdetmény-cetlit az egyetemen, hogy mondjuk óránként 3 ezerért keresel egy hallgatót, aki egy első éves korrepetálását vállalja ilyen és ilyen tárgyakból. Szinte biztos, hogy lesz jelentkező. Ez a megoldás ugyan nem olcsó, de ha a szüleid nem tudnak ebben támogatni, kis hétvégi diákmunkával meg tudod keresni a fedezetét, s százszor jobb, mint feladni. Lehet, hogy egy év alatt annyira belelendülsz majd, hogy nem lesz szükséged többet magántanárra.

2020. szept. 24. 06:53
 6/9 anonim ***** válasza:
98%
Én vendéglátó szakközépből mentem programtervező-informatikus szakra. Mindenki tök okos volt én meg full hülye. Magántanárral kb. tanulás nélkül minden meglett. Meg neten is utána lehet nézni a dolgoknak.
2020. szept. 24. 07:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mérnökinfóra mentem nulla fizikával és matek fakt nélkül:DD a legfontosabb, hogy tanulj és gyakorolj, ha kell áldozd rá az egész hétköznapod + 1 egész hétvégi napot. Ez soknak hangzik, de első év után már belerázódsz és meglesznek az alapozó tárgyak amikből már könnyebb építkezni.

Ami pedig ennél is fontosabb, hogy NE hasonlítsd magad másokhoz egyetemen, mert egy torz képet kapsz. Egyetemre nem csak egy 30km sugarú körből járnak diákok, hanem az egész ország területéről, a szorgalmasabb és okosabbak (nagyrészt). Szóval nem te leszel a legjobb, nem te leszel a legokosabb, amit megkell szokni.

Mérlegeld a céljaidat is. Szeretnél phd-t szerezni? Akkor sincs gond, mert van még sok éved tanulni és tudásilag elérni azt a szintet, szóval még időben vagy. Sok pénzt szeretnél keresni? Akkor sajnos a jegyeid nem fognak számítani, hanem csak az adott munkaerő piacon hasznos tudásod és a soft skillek, ergó nem kell aggódnod azon, hogy nem megy olyan jól a tanulás még.

2020. szept. 24. 15:09
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Néhány órán én is így érzem magam (szintén gazdasági szak), de csak akkor gondolkozz el azon, hogy biztos jó helyen vagy -e, ha rengeteg gyakorlás és utánanézés után sem érted. Én úgy vagyok vele, hogy zh-knál és vizsgaidőszakban úgyis kiderül, hogy mi lesz. Ha több tárgyból sem megyek át, akkor lehet átgondolom én is, hogy mi legyen:D de először mindenképp add meg magadnak a lehetőséget, ha már idáig eljutottál, hogy felvegyenek.
2020. szept. 24. 16:00
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a motivációs válaszokat! :)

Kicsit visszahoztátok a kedvem, mindenképpen beleadok mindent!!!!

2020. szept. 25. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!