Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meg fog esni a szíve egy...

Meg fog esni a szíve egy végzősön?

Figyelt kérdés

Most írtam a szakdogát, 5ös lett, januárban államvizsgáznék.

Azonban van még egy tárgyam,ami iszonyúan nehéz és bármennyit tanulok egyszerűen nem értem. A konzulensemé éppen a tárgy.

Jövő héten lesz belőle vizgsa,de hiába keszülök,nem megy. Szeretném megkérni,hogy nem lehet e e azt, hogy beír egy kettest és csinálok valami plusz feladatot,vagy valami.

Szerintetek ez nagy pofátlanság, vagy belemenne? Tényleg nem megy és tényleg ez az egyetlen egy tárgy választ el a januári diplomától.

2022. jan. 4. 19:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

A 19-esnek valaszolom:

Az eddig altalam ismert egyetemeken az egyik jegyet a konzulens adta, a masikat az opponens. Utobbi elvileg nem tudhatja, h ki irta a dolgozatot, es gyakran meg azt sem tudja, ki a konzulens. Amennyiben ket jegynyi elteres adodik a ket velemeny kozott, akkor felulvizsgalja a dolgot egy bizottsag, vagy maga a dekan. Egyetemen dolgoztam (egy-ket helyen az eveim soran), meg elotte jartam is parra, innen van ez az infom. Persze lehet ettol sokkal elterobb gyakorlat is mashol. Belso biralo mindig akkor kellett nalunk, ha a hallgato altal valasztott, vagy neki kijelolt konzulens nem tartozott az egyetemhez, pl. egy cegtol volt felkerve. Ot hivtak a kulso konzulensnek. Ilyenkor a hallgato belso konzulense tartalmilag nem igazan biralhatta felul a diplomamunkat/szakdolgozatot, csak a technikai reszet kellett, h megnezze. Hany oldal, milyen felosztas, mekkora kiterjedesu irodalomjegyzek, stb. Ha eleve belso konzulenst valasztott a hallgato, de a temahoz egy kulsos esetleg jobban ertett, vagy pl. egy gyakorlat soran szemelyesen erintett volt a temaban, akkor johetett a kepbe o, mint kulso temavezeto es biralo, termeszetesen a mar meglevo belso konzulens mellé. A kulso biralonak fogalma nem volt altalaban, h egy szakdolgozat alakilag, formailag hogyan epul fel, mi vele szemben az elvaras, csak a szaktudasat,a ceg adatait, stb. adta hozza az anyaghoz. Elofordulhatott, h csak o adta a jegyet, meg az is, h a kulso es a belso konzulens megegyezett a jegyben. Es csak utana kapta meg az opponens a dolgozatot elbiralasra. Igy aztan nem minden szakdolgozónal volt egyforma a keplet, de az biztos, hogy minimum ket embernek kellett mindig elbiralnia a munkat, es tobb esetben egy bizottsagig, vagy a dekanig is eljutott az ügy. A konzulens arra ad jegyet a hallgatonak, h megcsinalt-e vajon mindent, amit megbeszeltek, es hogy jol csinalta-e. O iranyitja a munkat, nagymertekben az o felelossege all benne. Ha a hallgato sikeresen egyutt tud mukodni vele, akkor nyilvan a konzulens reszerol jo jegy fog szuletni, es a szakdolgozo ezt joggal el is varhatja tole.

2022. jan. 5. 13:17
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

#21: Köszönöm, így értem. Nálunk a konzulens nem osztályzott semmit. Ha beengedte a szakdolgozatot a rendszerben, akkor a szakdolgozat tárgyra megkaptuk az aláírást, hogy teljesítve, osztályzatot nem.

A tanszék jóváhagyta, ott volt egy belső bírálat, aztán ment a külső bírálóhoz. Az egészből mi csak annyit láttunk, hogy a tanszék befogadta a szakdolgozatot. Illetve a külső bíráló rövid szöveges összefoglalóját, valamint a kérdéseit. A záróvizsgát volt a védés, és csak az eredményhirdetésnél tudtuk meg a szakdolgozat eredményét is.

De mindegy, bocs az offért.

2022. jan. 5. 14:24
 23/29 A kérdező kommentje:

Voltam nála,beszéltem bels. Nem mondtam,hogy adjon kettest csak elmondtam mi újság,hogy ugye utolsó tárgy,végeznék,stb. és higy segítsen valamit a számolásban,hogy higyan tudnék nekiállni.

Segített,bár így is nagyon nehez. Azt mondta vizsga után menjek oda hozzá és beszéljünk.

Ez szerintetek azt jelenti,hogy hogyha nem is sikerül,megpróbál egy kettest adni?

Nagyon kedves volt egyébként,csak lecseszett,hogy miért nem előbb kerestem,ha láttam,hogy baj van,miért csak vizsga előtti napokban. De mondtam,hogy szakdoga írás volt,stb.

2022. jan. 5. 21:59
 24/29 anonim ***** válasza:

Alakul, de így explicit nem azt jelenti, hogy csak úgy átenged.

Tegyél meg minden tőled telhetőt és az alapján fog dönteni úgyis. Szerintem inkább azt jelenti, amit mondott, hogy jószívűen fog osztályozni, de hogyha nagyon rossz lesz, akkor nem biztos, hogy átenged. Ugye arra azért nem sok tanár adna jobb jegyet, ha közelebb van az elégtelen, mint a kettes. Biztos előfordul ilyen, de erre nem lehet apellálni, nagyon ritka.

Úgyhogy ezt most így ne vedd fixnek, hanem készülj még bőven.

2022. jan. 5. 23:19
 25/29 A kérdező kommentje:
Készülök ,persze,de még mindig sok a homályos folt.
2022. jan. 5. 23:29
 26/29 anonim ***** válasza:
Milyen targy ez?
2022. jan. 6. 00:26
 27/29 A kérdező kommentje:
Pénzügyi kockázatkezelés
2022. jan. 6. 08:26
 28/29 A kérdező kommentje:

De úgy hozta az élet végül,hogy nem most diplomázok,úgyhogy csak jövőre megyek vizsgázni.... úgyhogy nem diplomázok most. Megbeszéltem a szüleimmel és csak jövőre megyek vizsgára.

Köszi azért a válaszokat!:)

2022. jan. 6. 08:30
 29/29 anonim ***** válasza:
28%

Meddig akarod még húzni?

Jövőre jobb lesz? Jövőre jobban fog menni? Csak megy az idő, és vele együtt a karriered kezdete...

2022. jan. 6. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!