Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen, meg lehet-e oldani,...

Egyetemen, meg lehet-e oldani, hogy egy félévben 30 kreditnél kevesebbet vegyek föl?

Figyelt kérdés
6 félévre van kiadva 180 teljesítendő kredit. Meg tudom-e azt oldani, hogy egy félévben 29 kreditet csinálok meg, és egy másikban 31et? Vagy van megkötés, hogy 30 a minimum?(a félévhez kötelező tárgyak 26ot adnak ki, ehhe jönne még egy 3 kredites)
2010. szept. 7. 22:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Esküszöm neked, tegnap előtt néztem a honlapon, akkor még a 10/11-es nem volt fönn. Nagyon köszönöm!

Egyetlen, utolsó kérdésem maradt: van olyan, hogy "Társadalomtudományi választható" valamint "Készségfejlesztő" "szakmai választható" "szakirány" azt ,hogy ezekbe mik tartoznak, honnan fogom tudni? Mert az egy dolog, hogy felsorolják az elvégzendő tárgyakat, de én nem tudom, hogy most az, társ. tudomány, szakmai, szakirány, vagy mi...

2010. szept. 7. 23:58
 12/15 A kérdező kommentje:
Vagy ezt elmondják holnap, a beiratkozáskor?
2010. szept. 8. 00:00
 13/15 anonim ***** válasza:
Igazából erre nem tudok válaszolni, mert nem néztem meg a mintaterveket. Én az ország túlsó felében élek és jártam egyetemre (Nyugat-Dunántúl), így nem ismerem a Debreceni Egyetemet túlságosan. Nálunk is volt letölthető tanulmányi tájékoztató, ebből gondoltam, hogy talán máshol is van, ezért kérdeztem, hogy hova fogsz járni. Megnéztem és szerencsém volt. Nálunk külön fel volt tüntetve az, hogy mely tárgyak tartoznak a törzsanyaghoz és melyek az egyes szakirányokhoz és mik a választható tárgyak . De biztosan időben meg fogod tudni és ma (szerda van) biztosan választ kapsz majd a kérdéseidre. Sok sikert kívánok a tanulmányaidhoz!
2010. szept. 8. 00:11
 14/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm, és köszönöm a türelmed, és a virrasztásod is ! :) Jó éjt!
2010. szept. 8. 00:15
 15/15 anonim ***** válasza:

A 30 kredit a javasolt. Nekem is így van, én első félévben 33 kreditet vettem fel, utána 27-et, most 43 lesz. :) Az szerintem nem baj, ha néha 30 alatt vagy( ez ugye több okból is eredhet), de nem szabad huzamosabb ideig az átlag alatt maradni, mert akkor a végén sokat kell pótolni vagy tovább kellene járni egyetemre, ami nem biztos,hogy jó. :)

Sok sikert! :)

2010. szept. 8. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!