Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha jövőre kevesebbet ér a...

Ha jövőre kevesebbet ér a majd a nyelvvizsga, akkor ettől majd csökkenhetnek a ponthatárok?

Figyelt kérdés

Azért nekem a középfokért 35 helyett 28 és a felsőfokért 50 helyett 40 pont elég nagy változásnak tűnik, ha már 1-1 pontért kell küzdeni néha. Gondolom, ettől nem fog mindenki még egy nyelvvizsgát tenni (mármint ha tudna valaki, akkor ettől függetlenül is tenne szerintem).

Vagy ettől most tényleg többen tesznek majd emelt érettségiket?

2010. júl. 16. 16:46
 1/10 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem ez úgy hülyeség ahogy van. Nyelvvizsgát ugyanannyian fognak tenni mint korábban-én személy szerint sem a felvételire csináltam hanem mert most volt meg az szint, lendület, hogy lerakjam.

Hogy emeltet mennyien fognak csinálni ebből kifolyólag...hát talán többen mint idén, de valljuk be elég rizikós. Talán ha jövőre érettségiznék akkor beválalnék egy emeltet, de nem többet.

A ponthatárok meg hogy hogyan fognak változni főleg nem lehet tudni:D Ezekkel az intézkedésekkel csak azt akarják elérni, hogy egyre kevesebben tanuljanak tovább mert szükség van szakmunkásokra is. Csak sajnos azt nem veszik figyelembe, hogy nem feltétlenül a jó tanulók kerülnek be szakokra, hanem azokat akiknek van pénzük stb...

Nem a nyelvvizsgáért kellene kevesebb pontot kapni, hanem egyéb más pontokért....de ebbe ne menjünk bele:))

L/18

2010. júl. 16. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

szak pontszáma: Az adott intézmény adott szakára a LEGUTOLSÓ felvett jelentkező összpontszáma!

Nem ők határozzák meg a pontszámokat, hanem FIX férőhely van, és a legmagasabb pontszámúak vannak előnyben a betöltésére. Szakirányonként eltérő.

2010. júl. 16. 17:05
 3/10 A kérdező kommentje:

2. válaszoló: Ezzel tisztában vagyok, de nem is ez volt a kérdés. Illetve, ha ezzel célozni akartál valamire, akkor bocs, de nem értem.

Ha egy szakra kevesebb ponttal jelentkeznek (úgy általánosan értem), akkor valószínűleg valamennyit csökkenni fog (elvileg) a ponthatár. Szóval, ha kevesebb pontot adnak a nyelvvizsgára, akkor szerintem benne van a pakliban, hogy csökkenhet a ponthatár (tudom, ez több mindentől függ), mert a jelentkezőknek kevesebb pontjuk van (általánosságban).

2010. júl. 16. 17:12
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Első vagyok: nagy általánoságba véve igazad van, de te is írtad, hogy több mindentől függ(milyenek lettek az érettségig, hányan érettségiznek egyáltalán, emeltek stb)

Inkább úgy kalkulálj, hogy nőni fognak a ponthatárok és akkor nem érhet meglepetés!

2010. júl. 16. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:
48%

Top szakoknál így is megoldották 1 felsőfokúval vagy 2 középpel, szóval ott lényegtelen.

Sőt, most ez a csökkenés nem nagyon fog számítani, mert akinek van egy emeltje annak tök mind1, eddig is egy felsővel vagy két középpel lett meg a max. plusz pontja.

Lehetséges, hogy emiatt kevesebb lesz néhány helyen a pont, de függ az eredménytől is.

2010. júl. 16. 17:49
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Ez 2012-től lesz!
2010. júl. 16. 21:46
 7/10 anonim ***** válasza:
24%

A nyelvvizsga pontjának csökkentése már 2011-től.

12-től lesz az 500 pontos rendszer...

Felvi.hu

2010. júl. 16. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
24%
500 pontos rendszer... 2013 lesz!!!!!!!!!!!!!!!!!
2010. júl. 16. 22:19
 9/10 anonim ***** válasza:
24%
2010. júl. 16. 22:20
 10/10 anonim ***** válasza:
24%
Jövőre 2011 lesz! Nem?
2010. júl. 16. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!