Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elsősorban iskolában dolgozókt...

Elsősorban iskolában dolgozóktól kérdezem, hogy mitől lehet az, hogy a PISA-felmérésen rosszul, egyesek szerint évről évre rosszabbul teljesítenek a diákok?

Figyelt kérdés
Nyilván nem lehet mondani, hogy a tanárok hülyék, de azt sem, hogy évről évre hülyébbek a fiatalok. (Vagy talán azok?) Szerintem a rendszer működésében kell keresni a választ, leterheltség, fölösleges tananyagok, ilyesmik.

2021. dec. 18. 20:35
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
76%

A vezetők tudják, hiszen ők szabják meg az oktatás tartalmát. Minden kurzus átalakítja az oktatást és mindig rosszabb lesz a helyzet. Mindig a politika áldozatául esik, rángatják össze-vissza. A problémás gyerekeket minden áron integrálni akarják, ami persze nem megy, de tönkre teszi 25-30 gyerek tanulását is. Kikészítik a tanárokat, nem véletlen a sok pályaelhagyó.

Egy adott egyetem egyik szakpárján 4-en végeztek a 18 kezdőből és abból kettő már nincs is a pályán.

2021. dec. 18. 21:37
 12/38 A kérdező kommentje:
Ti miért vagytok még mindig a tanári pályán?
2021. dec. 18. 21:46
 13/38 anonim ***** válasza:
62%

Mert gyávák vagyunk váltani. Szeretünk inkább panaszkodni, mint felnőtt emberként kiállni és sztrájkolni.

Majd ha elmegyünk nyugdíjba, akkor már nyugalmunk lesz. Addig meg tanítunk éhbérért, de máshova nem megyünk, mert biztos a szar állásunk.

Kis pénz is pénz.

2021. dec. 18. 21:51
 14/38 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok az amúgy, csak kollégám felesége, jóban vagyok velük, ezért látom nagyjából a küzdelmüket. Bár felvettek angol-töri tanárira, de inkább az informatika felé húztam :D Az a nettó 150k 1 hónap tanulást se ér meg nekem, nemhogy 5 évet.
2021. dec. 18. 21:53
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvtanár vagyok, de nem közoktatásban. A tanárok egymással sem szolidárisak, amikor kezdőként segítséget kértem, azt mondta az egyik tanár kolléga, hogy ha nem tetszik el lehet menni. 3 nap tanítás után felmondtam és nem is fogok közoktatásban tanítani soha.
2021. dec. 18. 21:54
 16/38 anonim ***** válasza:
9%
A tanárok megérdemlik a sorsukat.
2021. dec. 18. 21:56
 17/38 A kérdező kommentje:

Az a probléma, hogy a gyáva népnek nincs hazája. Bocs, csak eszembe jutott. Illetve, ha egy tanár nem áll ki magáért sem, akkor miként várható el, hogy a gyermekeket a kiállásra, az életre tanítsa? Mert hát ugye az életre is tanítani kellene őket, bár valaki szerint ez a szülő feladata. Ne értsétek félre, nem akarok elkanyarodni a tanár hibáztatása felé, csak nem fekete-fehér az élet.

2021. dec. 18. 22:16
 18/38 anonim ***** válasza:

De ezeket a kiállásokat hogyan képzelitek el amúgy? Erre nagyon kíváncsi vagyok, mert ugye mindenhova ezt irogatja mindenki, de ugye vágjátok, hogyha az összes tanár, takarító, tömegközlekedésben dolgozó, bolti dolgozó, stb alulfizetett emberke nekiállni sztrájkolni, akkor az ilyen, "gyáva népnek nincs hazája" emberkék sírnának a legjobban facebookon.

2021. dec. 18. 22:20
 19/38 A kérdező kommentje:

Én nem sírnék ez miatt, nem jó a megközelítésed e tekintetben. De talán értem, mire gondolsz. Sajnos a magyar emberekben nincs benne az a mentalitás, hogy kimegyek és kiállok magamért. Magyarországon ez nem jellemző. Ha ki is mennek emberek, akkor pedig azzal jönnek sokan mások, hogy nem fér el az autójával. Tehát csak önös érdek van, pedig nekem olyan jó lenne az, ha a tanárokat is megbecsülnék.

2021. dec. 18. 22:27
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

De pont azért nem állnak ki manapság magukért ezek az emberek, mert úgyse lesz értelme. Pontosan azért, mert maga a társadalom áll úgy hozzá, hogy jajj, nem számítanak ők semmit. Mi a bánatért nem fogják be, stb, stb ,stb. Itthon mindig csak az önös érdek számít, erre tökéletes példa volt a Covid. Azért meg minek menjenek ki szerencsétlenek, hogy utána semmi ne változzon és még többen utálják őket, mint most?

2021. dec. 18. 22:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!